19/04/2024

Ποιος θα αγοράσει τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη;

0

100 κομμάτια άφησε πίσω του ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα περίπου πριν από 2 χρόνια.
Σήμερα, η οικογένειά του αποφάσισε τη διάθεση των τραγουδιών που βρέθηκαν στο κινητό του σε καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, προκειμένου να δώσουν ζωή στη μνήμη του αδικοχαμένου καλλιτέχνη. 
Οι αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως οι γονείς και ο μεγάλος αδελφός του αείμνηστου τραγουδιστή και τραγουδοποιού αναζητούσαν διακαώς έναν τρόπο να κυκλοφορήσουν τα ανέκδοτα τραγούδια του Παντελή, χωρίς όμως την εμπλοκή δισκογραφικών εταιριών.
Αλλωστε δεν είναι κατοχυρωμένα, οπότε έχουν ελευθερία κινήσεων και αποκλειστικής διάθεσης. Σκοπός είναι τα έσοδα και τα πνευματικά δικαιώματα να παραμείνουν στην οικογένεια, προκειμένου να αξιοποιηθούν καταλλήλως στο όνομα του γιου τους, πιθανόν με φιλανθρωπικές δράσεις. Η μόνη λύση, λοιπόν, ήταν η απευθείας παραχώρησή τους σε γνωστά πρόσωπα του μουσικού λαϊκού πενταγράμμου. Λέγεται πως ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια στα ΜΜΕ, ανέλαβε τις επαφές με τους πιο καλούς φίλους τραγουδιστές του αδελφού του και, όπως ανέφερε έγκυρη πηγή, ανάμεσά τους συγκαταλέγονται η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Αμαρυλλίς, ίσως και ο Βασίλης Καρράς.
Οι σχέσεις με τον Ρέμο
Οσο για τον Αντώνη Ρέμο, τον άλλοτε κολλητό φίλο του Παντελή, εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν οι σχέσεις του με την οικογένεια παραμένουν καλές. Πληροφορίες λένε πως υπήρξε μια μικροπαρεξήγηση που τους απομάκρυνε, ωστόσο το θέμα δεν πήρε διαστάσεις. Δεν το επιθυμούσαν, άλλωστε, και οι δύο πλευρές. Το project της εξ ολοκλήρου αξιοποίησης της πνευματικής περιουσίας του αδελφού του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τον Τριαντάφυλλο.
Συμφωνίες, συμβόλαια, όροι, ποσά, όλα είναι ανοιχτά στο τραπέζι των συνομιλιών και, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά άνθρωπος από το περιβάλλον του, ίσως η πρώτη ανεπίσημη ανακοίνωση να γίνει τους επόμενους μήνες, αμέσως μετά την κυκλοφορία από τη ΜΙΝΟS-EMI ακόμη ενός (και τελευταίου) τραγουδιού με τη φωνή του Παντέλου, που όμως ο 33χρονος δεν πρόλαβε να ηχογραφήσει μέχρι τέλους.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *