Πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης με Διαλογή στην πηγή στο Καλαμάκι (πόρτα-πόρτα)

0

Με στόχο την εξασφάλιση ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου σχεδιασμού για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης με Διαλογή στην πηγή στο Καλαμάκι. Σε αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η υιοθέτηση θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2019, προχωράμε σε δωρεάν διανομή οικιακών κάδων ανακύκλωσης, μπλε και πράσινων, σε 160 σπίτια στο Καλαμάκι προκειμένου οι δημότες να αποτελέσουν μέρος της μεγάλης εκστρατείας για ένα περιβάλλον ακόμα πιο καθαρό, πιο φιλικό και πιο όμορφο.

Η αποκομιδή θα πραγματοποιείται:

για τους Πράσινους Κάδους: Δευτέρα – Πέμπτη – Σάββατο 6:30 π.μ.
για τους Μπλε Κάδους: Τετάρτη 7:00 π.μ.

Στους Μπλε Κάδους Ανακύκλωσης αδειάζουμε τις σακούλες ανακύκλωσης ή τα απορρίμματα με τη σακούλα ανοιχτή γιατί έτσι διευκολύνουμε τη διαλογή που ακολουθεί. Φροντίζουμε όλες οι συσκευασίες να είναι άδειες, χωρίς περιεχόμενο και γνωρίζουμε ότι πετάμε μόνο Χαρτιά (Α4) και Χαρτοκιβώτια, Πλαστικά, Αλουμίνια, Λευκοσίδηρο.

Υπενθυμίζουμε ότι στους Μπλε Κώδωνες ή Καμπάνες Ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών” εναποθέτουμε τιςγυάλινες συσκευασίες (μπουκάλια κ.λπ.) χωρίς σακούλες, οι οποίοι βρίσκονται σε τέσσερα (4) σημεία: Καφετέρεια ΠΕΡΑΜΑ, Παραλία Καλαμακίου, Λιμανάκι και έναντι Δημοτικού σχολείου Καλαμακίου.

Επίσης, η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης με σκοπό την ανακύκλωσή τους γίνεται στους Κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε δύο (2) σημεία: Δημοτικό σχολείο Καλαμακίου, Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επεκταθεί στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με στόχο τη μείωση του όγκου απορριμμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου,

Σωτήρης Πέρρας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *