Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης “Καθοριστικός ο ρόλος των Νέων Αγροτών για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση”

0

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης “Καθοριστικός ο ρόλος των Νέων Αγροτών για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδο από την κρίση”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πελοπόννησος Τατούλης νέοι αγρότεςΗ Ελληνική πολιτεία οφείλει να δει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των Νέων Αγροτών στην αναθεώρηση της ΚΑΠ
“Η αγροτική παραγωγή και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών πρωτοβουλιών της Περιφέρειας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών με τις Ενώσεις Νέων Αγροτών Νότιας Ελλάδας που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, και τόνισε ότι “ενόψει της νέας ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) οι Νέοι Αγρότες θα πρέπει να συνδεθούν άμεσα με την προοπτική της χώρας. Μέσα από τους Νέους Αγρότες ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του και ταυτόχρονα να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος”.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις για την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα της αναθεώρησης και σημείωσε ότι “πρέπει να θωρακίσουμε το θέμα του αποθεματικού έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε ευελιξία ανάλογα την κάθε πολιτική αντίληψη. Να δημιουργηθεί εθνικό απόθεμα δικαιωμάτων με απόλυτη δέσμευση σε ότι αφορά τους Νέους Αγρότες”.
“Οι νέοι αγρότες δίνουν λύση στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού” πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “και για το λόγο αυτό η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να δει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των Νέων Αγροτών και την αναθεώρηση της ΚΑΠ”.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε επίσης την ανάγκη να ξεκαθαριστούν ζητήματα όπως ο προσδιορισμός του ελάχιστου στα όρια των δικαιωμάτων, η άρση Περιφερειακών Ανισοτήτων και η αποκατάσταση ισορροπίας των δικαιωμάτων, η εκτατικότητα των καλλιεργειών.
Σταθερά στο πλευρό των αγροτών η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης

“Πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι συντονισμένα και συλλογικά ώστε να εκφράσουμε συντονισμένες απόψεις ανάδειξης της αγροτικής μας οικονομίας ενόψει της αναθεώρησης της Νέας ΚΑΠ” σημείωσε ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι “το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει με θέμα Νέοι Αγρότες -Νέα ΚΑΠ έτσι ώστε να διατυπώσει συγκεκριμένη άποψη η οποία θα συμπεριλαμβάνει και τις απόψεις των συλλογικών οργάνων των Νέων Αγροτών, και την οποία θα διαβιβάσουμε και στο αρμόδιο Υπουργείο”.
Αφού επεσήμανε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας αποτελεί τον ασφαλέστερο δρόμο για έξοδο από την κρίση, δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία οι απόψεις των Νέων Αγροτών να μεταφερθούν και να συζητηθούν και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ).

Νέες προοπτικές για την ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή τα τρία πρώτα χρόνια για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων και τη δημιουργία νέων εργαλείων, επισημαίνοντας ότι την επόμενη πενταετία δυο νέα εργαλεία όπως η Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη και το Ηλεκτρονικό Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων, θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την τοπική αγροτική μας οικονομίας, ενώ θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά οι συνεργασίες και οι συνέργιες για συμμετοχή σε όλα τα διεθνή φόρα.
Στην Πελοπόννησο το Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών το 2014

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασιλόπουλος Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την έως τώρα συνεργασία και στήριξη των Νέων Αγροτών και πρότεινε το Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών το Σεπτέμβρη του 2014 να διεξαχθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό απο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, ώστε να γίνει ένα ουσιαστικό συνέδριο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προκλήσεις των Νέων Αγροτών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *