Έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια ο αγαπημένος ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος τέσσερις ημέρες μετά την εσπευσμένη του εισαγωγή στην εντατική μετά από μία αδιαθεσία που αισθάνθηκε και τελικά αποδείχτηκε ισχαιμικό επεισόδιο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι του στην Παιανία και άρχισε να μην αισθάνεται καλά, με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση καθώς διεγνώσθη με μερική απόφραξη καρωτίδων του. Παρότι έδωσε σκληρή μάχη τελικά δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή.

Ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παππά, ήταν γιος της αδελφής της. Είχε σπουδάσει Οικονομικά στην Αθήνα αλλά ήταν απόφοιτος και της σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση και είχε ασχοληθεί με τον χώρο του τουρισμού.

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ αυτών και στους «Δυο Ξένους», αλησμόνητος ο ρόλος του στην τηλεοπτική σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» όπου υποδύθηκε τον γιατρό που ανακάλυψε το «τακαμούρι». Η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.