13/05/2024

Πέθανε ο Toto Cutugno ο διάσημος τραγουδιστής του «L’ Italiano»

0
Μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο πέθανε ο Ιταλός τραγουδιστής Toto Cutugno

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής Toto Cutugno που έπασχε για χρόνια από καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στο Μιλάνο την Πέμπτη 24/8.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής εκτόξευσε την καριέρα του με το τραγούδι «L’italiano», το οποίο ερμήνευσε για πρώτη φορά το 1983 στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο. Ο δίσκος του πούλησε πάνω από 100 εκατομύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ το τραγούδι παρέμεινε στα charts για πολλές εβδομάδες. Η μία επιτυχία ακολούθησε την άλλη στην πορεία του, με αποκορύφωμα τη νίκη του στον διαγωνισμό της Eurovision το 1990 με το τραγούδι «Insieme».

Η ανακοίνωση του θανάτου του Toto Cutugno, έγινε από τον μάνατζέρ του το απόγευμα της Τρίτης 22/8 και πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν τα συλλυπητήριά τους. Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο και η Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Με τον θάνατο του Toto Cutugnoο κόσμος της μουσικής χάνει έναν δημοφιλή και σημαντικό ερμηνευτή. Ένας καλλιτέχνης, με την περηφάνια ότι είναι Ιταλός και χαίρει εκτίμησης επίσης στο εξωτερικό. Οι επιτυχίες του ήταν τα soundtrack μιας εποχής. Ενώ έδειξε το ταλέντο του και σαν συγγραφέας. Είμαι κοντά στην οικογένειά του και στους πιο κοντινούς του ανθρώπους σε αυτή την οδυνηρή στιγμή», έγραψε ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Η ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι:

Posted on Facebook

Η δημοσίευση του Τζενάρο Σαντζουλιάνο:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *