Ο LTO στην Έκθεση Τουρισμού «Grecka Panorama» στην Πολωνία εκπροσωπώντας τον Δήμο

0

Στην 2η Έκθεση Grecka Panorama (η οποία διοργανώνεται αποκλειστικά για την Ελλάδα) στη Βαρσοβία της Πολωνίας, βρέθηκε ο LTO ως εκπρόσωπος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εκπρόσωπο του LTO, για τα αξιοθέατα του τόπου, τα πλεονεκτήματα που ο προορισμός παρέχει στον επισκέπτη σε ετήσια βάση και για θεματικές μορφές τουρισμού, στο stand του LTO που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αρκετοί από αυτούς, εφοδιάστηκαν με έντυπο πληροφοριακό υλικό και είδαν το επίσημο video του Δήμου.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον κλάδο του τουρισμού και έκλεισαν τουριστικά πακέτα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2017, μέσω των tour operators. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τουριστική περίοδος της Πολωνίας ξεκινάει από τα μέσα Απριλίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου.

Η στόχευση της Πολωνίας ως τουριστική αγορά, ήταν μια στρατηγική απόφαση του LTO που έχει ληφθεί εδώ και δύο χρόνια και έκτοτε υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες που είχαν ως εφαλτήριο την συμμετοχή του LTO στην 1η Έκθεση Grecka Panorama. Οι συναντήσεις που έγιναν το 2015, οδήγησαν στις πρώτες πωλήσεις για τη θερινή σεζόν του 2016 με άνοιγμα του προορισμού από 2 εκ των 4 κορυφαίων tour operators της Πολωνίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Forum, το 2015 καταγράφηκαν 750.000 αφίξεις Πολωνών τουριστών σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας, μία τάση που επιβεβαιώνει μία στροφή των προτιμήσεων των Πολωνών τουριστών προς την ελληνική τουριστική αγορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2016 θα κλείσει με αύξηση της τάξεως του 10%, ενώ τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική περίοδο του 2017 δείχνουν επίσης πολύ θετικά. Κάτι που πιστοποιείται και από το διπλασιασμό των κρατήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα ξενοδοχεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Άλλωστε, ο Δήμος μας, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ακόμα κορυφαίου tour operator αλλά και μικρότερων τουριστικών γραφείων που εξετάζουν το ενδεχόμενο ένταξης του προορισμού στα τουριστικά τους πακέτα.

15301274_10210061283861217_841054406_n

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *