09/05/2024

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αλεξανδρής απαντά στις ερωτήσεις του Loutrakitv.gr

0

Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αλεξανδρής απαντά στις ερωτήσεις του Loutrakitv.gr

Πείτε μας τα πιο σημαντικά σημεία του βιογραφικού σας. 

Στο Λουτράκι εκπλήρωσα μέρος της στρατιωτικής μου θητείας όπου ήταν και η αιτία της μόνιμης εγκατάστασής μου στην πόλη μας. Αγάπησα αυτόν τον τόπο και αποφάσισα να μείνω μόνιμα στο Λουτράκι, να κάνω οικογένεια και να δραστηριοποιηθώ στην πόλη μας. Είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, Διατηρώ πλήρως εξοπλισμένο φωτογραφείο στην πόλη μας και παράλληλα ασχολούμαι και με άλλες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι είμαι εργατικός και αποτελεσματικός.

Πως είναι μια συνηθισμένη μέρα σας; 

Το πρόγραμμά μου καθημερινά είναι αρκετά γεμάτο. Κυρίως ασχολούμαι με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Σαφώς στην καθημερινότητά μου, είναι η οικογένειά μου, έχω δυο γιούς, 24 και 19 χρονών και επίσης μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους μου.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, οπότε καθημερινά φροντίζω να ενημερώνομαι τόσο για τις εξελίξεις που αφορούν τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, όσο και για τα νέα στον Δήμο μας και γενικότερα στη χώρα μας . Για αρκετά χρόνια στην καθημερινότητά μου, ήταν και ο αθλητισμός.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;  

Κατ΄ αρχήν εφόσον ζούμε σε κοινωνίες, η ενασχόληση με τα κοινά, ουσιαστικά είναι στη φύση μας. Θεωρώ ηθική υποχρέωσή μας τη συμμετοχή στο εκλέγειν και το εκλέγεσθε. Δεν είναι σωστό να απέχεις από τα κοινά και να κάνεις κριτική από τον καναπέ, στα καλώς ή κακώς κείμενα του δήμου μας. Ασχολούμαι ήδη με τα κοινά εδώ και χρόνια, είμαι Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου και για τρίτη συνεχόμενη θητεία στο ΔΣ του Συλλόγου, είμαι ενεργό μέλος στον Σύλλογο Επισιτιστών για πολλά χρόνια και είμαι εν ενεργεία τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας. Είμαι ένας άνθρωπος γενικότερα ενεργός, με κρίση, αντιλαμβάνομαι τις παθογένειες και τα προβλήματα της πόλης μας και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ο Δήμος μας πρέπει να κάνει μια επανεκκίνηση και να γίνει πρωταγωνιστής, όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.  

Γιατί κατεβαίνετε με τον συνδυασμό του Κωστή Ζερβού “Επιλογή Ευθύνης – Ώρα για δράση”; 

Ο Κωστής Ζερβός είναι ένας άνθρωπος νέος, έντιμος και με όρεξη για δουλειά. Ο συνδυασμός Επιλογή Ευθύνης-Ώρα για Δράση, είναι ένας καινούριος και άφθαρτος συνδυασμός, με ένα πολύ καλό πρόγραμμα και όραμα για το μέλλον του Δήμου μας. Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να ενταχθείς σ’ αυτήν την ομάδα !!! Επίσης θεωρώ ότι ο Δήμος μας, με τη βοήθεια των δημοτών πρέπει να αλλάξει σελίδα και να φύγει από την πόλωση και την τοξικότητα που επικρατεί.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει; 

Στον Δήμο μας, πρέπει να αλλάξουν, όχι μόνο πράγματα, αλλά και νοοτροπίες. Αρχικά πρέπει να αλλάξουμε Δημοτική Αρχή. Πρέπει να φύγουμε από το παλιό, την τοξικότητα και την πόλωση. Πρέπει να έρθει το καινούριο, το φρέσκο, με νέες ιδές και νέες απόψεις.  Πρέπει να αλλάξει άμεσα η καθημερινότητα στον Δήμο μας….  Η καθαριότητα είναι μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα, όπου για να λυθεί, θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και να γίνουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό της. Το κυκλοφοριακό επίσης είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την τροφοδοσία της πόλης, όπου τις ώρες αιχμής, δημιουργούνται ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων. Πρέπει να δημιουργηθούν καινούριες θέσεις στάθμευσης, σε όλο τον κεντρικό ιστό της πόλης. Το πρόβλημα είναι μόνιμο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τεράστιο. Γενικότερα θεωρώ ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές, ώστε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στον Δήμο μας.

Τι θεωρείτε ότι θα προσφέρει η δική σας συμμετοχήκαι ποιος είναι ο τομέας που θα φανείτε χρήσιμος αν εκλεγείτε και νιώθετε ότι σας ταιριάζει;   

Θεωρώ ότι με την εμπειρία που έχω επαγγελματικά, αλλά και με την μέχρι τώρα ενασχόλησή μου με τα κοινά, μπορώ να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο μας και να προσφέρω στο κοινό καλό.

Τι σας ενοχλεί στην πολιτική ζωή του τόπου; 

Είναι πολύ άσχημο να υπάρχει πόλωση και τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Υποτίθεται ότι ασχολούμαστε με τα κοινά για το κοινό καλό όλων. Επίσης, με ενοχλεί που κάποιοι νομίζουν ότι ο Δήμος τους ανήκει, καθώς και τα έδρανα του Δημ. Συμβουλίου. Υπάρχει πολύ αλαζονεία και έπαρση σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους. Ο Δήμος ανήκει στους δημότες του και όχι σε κάποια δημοτική παράταξη ή σε κάποιους εκλεγμένους. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι υποχρεωμένοι, αφού οι ίδιοι εκτέθηκαν στην «ετυμηγορία» των δημοτών, να υπηρετήσουν τους δημότες.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μότο (ρητό); 

Στις εκλογές του Οκτώβρη, 
ΔΕΝ απέχουμε, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ !!!!
Ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΟΥΣ κι όχι αρεστούς !!!!!

  

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *