02/05/2024

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας & Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Δήμου απαντά στις ερωτήσεις του Loutrakitv.gr

0

Πείτε μας τα πιο σημαντικά σημεία του βιογραφικού σας.

Γεννήθηκα τον Νοέμβριο του 1967 στα Ίσθμια, όπου διαμένω έως και σήμερα. Το 2007 εκλέχθηκα τοπικός σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ισθμίων, ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίων και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας. Στη δημοτική θητεία 2019 – 2023 ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Περαχώρας.

Πως είναι μια συνηθισμένη μέρα σας;

Όταν ασχολείσαι με τα κοινά, καμία μέρα δεν είναι συνηθισμένη. Αφιερώνω πολλές ώρες καθημερινά στις υποχρεώσεις μου στο Νομικό πρόσωπο που έχω την τιμή να διοικώ.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά μου χρόνια. Η αγάπη μου για τον τόπο μου, για την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, των παιδιών μας, αλλά και οι συνθήκες που διαμορφώνουν την καθημερινότητα, ήταν σίγουρα το έναυσμα για να ασχοληθώ.

Γιατί κατεβαίνετε με τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη “Παρέμβαση Πολιτών”;

Ο Γιώργος Γκιώνης είναι αυτό που λέμε ΗΓΕΤΗΣ. Είναι πάντα παρόν στην καθημερινότητα του πολίτη. Είναι αληθινός, ειλικρινής, εργατικός, και ντόμπρος. Είναι μεγάλο προτέρημα για το Δήμο μας να έχει στο τιμόνι του έναν τέτοιο άνθρωπο.

Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι καθυστέρησε η ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου και κάνουν κριτική για την αισθητική ή το τεχνικό αποτέλεσμα του έργου;

Η ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου είναι σε εξέλιξη και όλα πηγαίνουν καλά. Μικρές και μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, δεν αλλάζουν το πολύ καλό αποτέλεσμα και τα εύσημα που έχουμε πάρει από όλους, εκτός βέβαια από τους λίγους, που πάντα θα ψάχνουν να βρουν κάτι για να λασπολογήσουν ενάντια στη δημοτική αρχή Γκιώνη. Δυστυχώς για αυτούς, ένα ακόμη μεγάλο έργο στον τόπο μας, έχει σφραγίδα και υπογραφή… Γιώργος Γκιώνης.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει;

Αυτό που πρέπει να αλλάξει, ή μάλλον καλύτερα να βελτιωθεί, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ήδη, πολλές διαδικασίες πλέον έχουν πάρει ηλεκτρονική μορφή και αυτό βοηθάει πολύ στην καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση.

Τι θεωρείτε ότι θα προσφέρει η δική σας συμμετοχή;

Η δική μου συμμετοχή στα κοινά δεν είναι καινούργια. Έχω την αίσθηση, τουλάχιστον αυτό εισπράττω καθημερινά ότι οι γνώσεις μου, η αφοσίωση μου στην λαϊκή εντολή, είναι αυτό που ζητά ο κάθε συμπολίτης μου.

Ποιος είναι ο τομέας που θα φανείτε χρήσιμος  αν εκλεγείτε και νιώθετε ότι σας ταιριάζει;

Δε θα επιλέξω κάποιον συγκεκριμένο τομέα.. Είμαι στην παράταξη απλός στρατιώτης κ έτοιμος να προσφέρω παντού, τα πάντα. Όπου και αν μου ζητηθεί. Νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι δεν με φοβίζουν τα δύσκολα…

Τι σας ενοχλεί στην πολιτική ζωή του τόπου;

Με ενοχλεί η τοξικότητα και όλοι όσοι την αναπαράγουν… Οι εποχές με τις απειλές, τις αγριαδες, και τους δραγουμάνους έχει περάσει… Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Και είμαι βέβαιος ότι και την ερχόμενη Κυριακή θα κάνει και πάλι τη σωστή επιλογή, δίνοντας στην παράταξη μας τη νίκη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μότο (ρητό);

Αγαπημένο μότο ε;…. Είναι μια φράση του αγαπημένου μου Jim Morrison: Αγαπώ τους ανθρώπους, που φοράνε την ψυχή τους στο πρόσωπό τους…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *