Ο Λάμπρος Μπούκλης και οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο κλείσιμο των παράνομων χωματερών όσο και στην μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης με διαλογή στην πηγή

0

Ο Λάμπρος Μπούκλης και οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο κλείσιμο των παράνομων χωματερών όσο και στην μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης με διαλογή στην πηγή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Λάμπρος Μπούκλης,Οικολόγοι Πράσινοι,Κορινθία,Γραμματέας,Περιφερειακός Σύμβουλος,tvtv“Με το σημερινό κεντρικό Δελτίο Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, είναι έμπρακτη η υποστήριξή μας, στις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τόσο στο κλείσιμο των παράνομων χωματερών όσο και στην μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης – κομποστοποίησης με διαλογή στην πηγή. Στόχους που η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και οι Δήμοι έχουν υιοθετήσει.

Η συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας βρίσκεται,πλέον, σε υψηλό επίπεδο και σύντομα πολλά από τα χθεσινά και σημερινά αδιέξοδα θα ξεπεραστούν.
 Επιπρόσθετα, η έμφαση στα συλλογικά αγαθά, όπως η απευθείας σύνδεση μέσω Προαστιακού της Αθήνας και του Λουτρακίου και η επέκταση του Προαστιακού από Κιάτο προς Ρίο Αχαϊας και η σιδηροδρομική και παράλληλη αξιοποίηση του Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου, όπως ανακοινώθηκαν, παρουσία μου στην προχθεσινή σύσκεψη εργασίας στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΣΕ παρουσία του κου Περιφερειάρχη και του Προέδρου-Διευθ/ντος Συμβούλου του ΟΣΕ και του νέου Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΟΣΕ), αποτελούν και μέρος των στόχων του Οικολογικού Κινήματος, στον τομέα των Συλλογικών Αγαθών.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίσπευση και άρτια ολοκλήρωση, των ανωτέρω και επιπρόσθετων νέων στόχων εποφελεία των Πολιτών και των επισκεπτών της Πελοποννήσου. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε και από την θέση του Συντονιστή Θεμάτων / Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης που η Περιφερειακή Αρχή μας έχει αναθέσει.
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφ.Σύμβουλος / Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά
Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου

Μείωση απορριμμάτων, ανάκτηση πρώτων υλών και
επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο

Με αφορμή τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών και την επαναλειτουργία σιδηροδρομικών γραμμών στην περιοχή, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν:
Είναι επιτακτική ανάγκη να κλείσουν όλες οι παράνομες χωματερές, τόσο στην Περιφέρεια, όσο και σ’ όλη την επικράτεια.
Εξ ίσου επιτακτικό είναι να τεθούν ταυτόχρονα μετρήσιμοι στόχοι και στη μείωση των απορριμμάτων και στην ανάκτηση των πρώτων υλών. Με τον τρόπο αυτό, αντί για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη σημερινή σπάταλη και περιβαλλοντικά επώδυνη διαχείριση τους, μπορούν να δημιουργηθούν (τοπικά) οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά οφέλη.
Έτσι επικροτούμε ενέργειες για διαλογή στην πηγή και αντιτιθέμεθα σε τεχνολογίες (δεματοποιητές) που δημιουργούν σύμμεικτα αποθέματα, τα οποία τελικά δεν είναι διαχειρίσιμα. Περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε σκέψη (ακόμα κι αν μπαίνει με την πρόφαση του σημερινού αδιεξόδου) για την καύση των απορριμμάτων.
Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την άμεση κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής προς Λουτράκι, όπως και την επαναλειτουργία της κερδοφόρας (σύμφωνα με όλες τις μελέτες) διαδρομής Κορίνθου -Μυκηνών -Άργους -Ναυπλίου. Ακόμα και αν ο ΟΣΕ- στην αβεβαιότητα του καθεστώτος του- αδυνατεί να πράξει το αυτονόητο, τασσόμαστε αρωγοί σε τοπικά ή περιφερειακά κοινοπρακτικά σχήματα, που θα αναλάβουν την εκπλήρωση του σχετικού μεταφορικού έργου.
Δίνουμε παράλληλα έμφαση στην επαναλειτουργία ή δημιουργία τοπικών και προαστιακών γραμμών, γύρω από μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως η Κόρινθος και η Καλαμάτα. Για το σκοπό αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι καθώς και ο Περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά” Λάμπρος Μπούκλης, θα επαναδρομολογήσουν πρωτοβουλίες τους με επαφές τόσο με περιφερειακούς ή τοπικούς φορείς, όσο και με σιδηροδρομικούς της ευρύτερης περιοχής.
“Είναι κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά άστοχο μια υποδομή που υπάρχει να την  απαξιώνεις και να την αφήνεις βορά σε αλλότριες επιδιώξεις“, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *