26/04/2024

Ο ακριβότερος πίνακας που πουλήθηκε ποτέ είναι αυτός ο Picasso και ανήκει στον…

0

Ο μυστηριώδης αγοραστής του πιο ακριβού Πικάσο;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

ο μυστηριώδης αγοραστής του πιο ακριβού Πικάσο;

Αλήθεια ή ψέματα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι ο ακριβότερος πίνακας που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία, ανήκει στον πρώην Πρωθυπουργό του Κατάρ, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε μέσω του Οίκου Δημοπρασιών Christie, δημοπρασία για έναν πίνακα του ισπανού καλλιτέχνη Pablo Picasso και συγκεκριμένα για το έργο του “Les Femmes d’ Alger (Version “O”)”. Ο πίνακας πωλήθηκε στην τιμή που αγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας με τους πιο ακριβούς πίνακες που έχουν πωληθεί σε δημοπρασία.

Les Femmes d' Alger: Ο πίνακας που έσπασε το ρεκόρ για έργο που πωλήθηκε σε δημοπρασία
Les Femmes d’ Alger: Ο πίνακας που έσπασε το ρεκόρ για έργο που πωλήθηκε σε δημοπρασία

Λίγες ημέρες αργότερα, ανεπιβεβαίωτες πηγές όπως αναφέρεται στη New York Post, ισχυρίζονται ότι ο ακριβός αυτός πίνακας αγοράστηκε τελικά από τον πρώην Πρωθυπουργό του Κατάρ, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Ο πρώην επικεφαλής του κράτους του Κατάρ, πιστεύεται ότι είναι ο αγοραστής του πιο ακριβού πίνακα που πωλήθηκε σε δημοπρασία
Ο πρώην επικεφαλής του κράτους του Κατάρ, πιστεύεται ότι είναι ο αγοραστής του πιο ακριβού πίνακα που πωλήθηκε σε δημοπρασία

Από την πλευρά του βέβαια, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αρνείται να επιβεβαιώσει ή όχι την πληροφορία, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε δόθηκε κάποιο στοιχείο για τον αγοραστή του πίνακας ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι όλες αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο εικασίες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *