20/04/2024

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ – Όλη η συζήτηση για Διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων [Video]

10

Ξεχωρίσαμε τα Βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Βασικό συμπέρασμα: αυξάνονται τα τέλη, λόγω της δαπάνης που θα προκύψει από τους νέους όρους της συμφωνίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, είτε αναλάβει η Περιφέρεια είτε ο Δήμος. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας  Σ. Πέρρας από 74 ευρώ που είναι σήμερα μπορεί να φτάσει στα 200 ευρώ ο τόνος, άρα  σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη, απλώς αν γίνει μηχανική διαλογή θα είναι μικρότερη η επιβάρυνση.
Θέλετε ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ αυξημένα τέλη; Βοηθήστε στην κομποστοποίηση και στην κυκλική ανακύκλωση για να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.
Που έγινε πρόοδος στη διαπραγμάτευση; Γκαραντί σκουπιδιών από 150 000 τόνοι μειώνονται σε 100 000 τόνους με 99 ευρώ με ΦΠΑ και μεταφορά, με αποκλειστικότητα 28 χρόνια. Τα 3 σημεία μεταφόρτωσης θα γίνουν 7 ευελπιστώντας ότι το ένα θα είναι στην Κορινθία για να μην έχουμε μεγάλο κόστος μεταφοράς.
Σημαντική πληροφορία: Σχεδιασμός για δημιουργία πράσινου σημείου στο Λουτράκι στο πρώην εργοστάσιο Θρουβάλα.
Δημ. Σύμβουλος Μπ. Γεωργίου: κάποτε για έναν δεματοποιητή ξεκίνησε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος του Λουτρακίου, επειδή θα έμπαινε στην τουριστική περιοχή.
Απάντηση Αντιδημάρχου Σ. Πέρρα: τα πράσινα σημεία δεν έχουν σχέση με δεματοποιητές, στο εξωτερικό μοιάζουν με πάρκα όπου πηγαίνουν για βόλτα τα παιδιά.
Πρώην Δήμαρχος Π. Παύλου: Όλοι πάνε μπροστά εμείς πάμε πίσω, τα πράσινα σημεία που γίνονται στην Στοκχόλμη είναι τα ιδεατά, εμείς έχουμε άλλη κατάσταση στην Ελλάδα, εδώ έχουμε τους πρόσφυγες, μην περιμένετε να εφαρμοστεί το ιδεατό και να γίνει το πράσινο σημείο όπως της Ευρώπης.
Δημ. Σύμβουλος Φίλιππας Θυμής: Ποιος αποφασίζει να πληρώνει ο δημότης  για 100 000 τόνους ενώ θα μπορούσε να πληρώνει για λιγότερα αν μειωθούν τα απορρίμματα κάτω από τους 100 000 τόνους; Ακούγοντας τα λόγια του θυμήθηκα τη φράση από το τραγούδι: “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα”…

Δείτε το Video


Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

10 thoughts on “ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ – Όλη η συζήτηση για Διαχείριση απορριμμάτων στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων [Video]

  1. Έχει ο δήμος λεφτά για τέτοια έξοδα; Που θα τα βρει; Ο κόσμος δεν έχει να φάει κι εμείς φτιάχνουμε πράσινα σημεία και πράσινα άλογα

  2. ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

  3. Τι πλανύτη θέλουμε για τα παιδιά μας; Καθαρό και όμορφο. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να σώσουμε ότι μπορούμε και ότι προλαβαίνουμε.

  4. MALLON DEN EXOYME KATALAVEI OTI APO DW KAI MPROS 8A EXOYME MONO AYXISEIS

  5. Όταν σε κάθε σπίτι δεν θα υπάρχουν άνεργοι, όταν θα έχουμε σε κάθε πόλη νοσοκομείο εξοπλισμένο και με γιατρούς που θα έχουν γνώσεις και δεν θα ζητάνε φακελάκια, όταν ο μισθός θα είναι τουλάχιστον 800 ευρώ και η σύνταξη στα 60 για όλους, όταν τα τέλη θα είναι λογικά, όταν θα έχουμε αστυνομία και ασφάλεια τότε ελάτε να μας πείτε να παίξουμε το παιγνίδι με τα πράσινα σημεία και την οικολογία.

  6. Φίλε Μπάμπη η κυβέρνηση ήρθε για να ριζώσει. Δυστυχώς δεν το κουνάει από δω μέχρι να αδειάσει και η τελευταία τσέπη του τελευταίου Έλληνα κακομοίρη. Μόνο τότε θα ηρεμίσει όταν ξετινάξει και τον τελευταίο.

  7. Τα σκουπίδια πρέπει να πάνε στους Δήμους, πιο εύκολα θα βρούμε άκρη με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που θα ενδιαφερθούν και θα παζαρέψουν αν χρειαστεί. Όσο πιο αποκεντρωμένα τόσο το χειρότερο για όλους.

  8. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  9. αυτο δεν ειναι τιποτα το μαθατε; θα φορολογησουν το ιντερνετ

  10. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ! ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΥΛΑΔΗ ΣΚΕΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *