ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΗΣ ΚΛΟΚΟΒΑΣ 

0

8 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

 

Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι το στοίχημα της ολοκλήρωσης του έργου της Ιόνιας Οδού το Μάρτιο του 2017 θα κερδηθεί, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, κατά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της σήραγγας της Κλόκοβας, την Τρίτη 28 Ιουνίου. Η διάνοιξη της σήραγγας αυτής, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι και έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, αποτελούσε το πιο δύσκολο τμήμα του έργου της Ιόνιας Οδού. Παρόλα αυτά, τόνισε ο Γιώργος Δέδες, η διάνοιξη επετεύχθη οκτώ μήνες νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Αναφερόμενος αναλυτικά στο έργο της διάνοιξης της σήραγγας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών σημείωσε ότι αντιμετωπίστηκαν τα σημαντικότερα και ισχυρότερα τεχνικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι υπήρξαν οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες και παρεμβάσεις, ώστε να δοθούν εξ αρχής λύσεις στα τεχνικά ζητήματα που ανέκυψαν.

«Σήμερα στην Κλόκοβα είδαμε φως στην άκρη της σήραγγας και ως εκ τούτου θέλουμε μεταφορικά και συμβολικά να πούμε ότι ο ελληνικός κατασκευαστικός τομέας με την καινούργια πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, όπως χαράσσεται από τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, μπορεί να είναι η αιχμή του δόρατος στην μεγάλη προσπάθεια για να δει η χώρα φως στην άκρη του τούνελ της οικονομικής κρίσης», συνέχισε τις δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες. Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας εξήρε το ρόλο των ελλήνων μηχανικών που όπως είπε η τεχνογνωσία και η αποτελεσματικότητά τους πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καμία ευρωπαϊκή χώρα. Ευχαρίστησε και συνεχάρη το σύνολο των εργατοτεχνιτών, χειριστών, εργατών που χάρη στις προσπάθειές τους και τη σκληρή δουλειά τους επετεύχθη κάτι που για πολλούς πριν από ένα χρόνο φάνταζε αδύνατο.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, στην ολοκλήρωση της διάνοιξης, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, στελέχη της Α’θμιας και Β’θμιας Αυτοδιοίκησης, ο αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ Μιχάλης Γουρζής, ο εκπρόσωπος του παραχωρησιούχου Μανώλης Βράϊλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την έκρηξη της τελευταίας δυναμίτιδας που σηματοδότησε την πλήρη διάνοιξη της σήραγγας, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες τόνισε: «Σήμερα είμαστε όλοι μαζί και στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, γιατί αυτό απαιτείται, όχι μόνο στα τεχνικά έργα και στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά σε ολόκληρη την πορεία της χώρας. Θα ήθελα να τονίσω την άριστη συνεργασία που υπήρξε και υπάρχει ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία καθιστά εφικτή την ολοκλήρωση τόσο δύσκολων τεχνικά έργων».

Ο Γιώργος Δέδες ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι οι τοπικές κοινωνίες «αγκάλιασαν» το έργο και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης το στήριξαν. Παράλληλα, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Υποδομών ανταποκρίθηκε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην ικανοποίηση των θετικών και δίκαιων αιτημάτων.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή για την ολοκλήρωση του έργου της σήραγγας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ιόνια Οδός είναι μία μεγάλη αναπτυξιακή οδική αρτηρία, που ενώνει όλο τον δυτικό άξονα της χώρας. Τέλος, επισήμανε πως «σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ελληνική εταιρεία ολοκλήρωσε ένα από τα δυσκολότερα τούνελ. Αυτό αποτελεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και δείχνει πως μπορούμε να τα καταφέρουμε στην Ελλάδα με τις δικές μας δυνάμεις με την προϋπόθεση της συνεργασίας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *