17/04/2024

Οι όμορφες γυναίκες έχουν όμορφη φωνή, σύμφωνα με τους άνδρες

0

Οι όμορφες γυναίκες έχουν όμορφη φωνή, σύμφωνα με τους άνδρες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

voiceΑυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια νέα μελέτη που θέλει τους άνδρες να μπορούν να αναγνωρίσουν αν μια γυναίκα είναι ελκυστική μόνο και μόνο από τη φωνή της.

Οι ερευνητές βρήκαν πως οι γυναίκες που έχουν όμορφα χαρακτηριστικά προσώπου και θεωρούνται ωραίες γενικά τείνουν να έχουν φωνές που θεωρούνται από τους άνδρες ιδιαίτερα ελκυστικές. 

“Οι άνδρες μπορούν να κάνουν αρκετές αξιόπιστες προβλέψεις σχετικά με την ελκυστικότητα μιας γυναίκας στηριζόμενοι μόνο στη φωνή της. Οι θεωρούμενες ελκυστικές φωνές μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδέα για το πώς είναι μια γυναίκα”, λέει ένας από τους ερευνητές, ο Markus Koppensteiner, ανθρωπολόγος από το πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Τι έκαναν οι ερευνητές

Πρώτα, φωτογράφησαν τα πρόσωπα και μαγνητοφώνησαν τις φωνές 42 διαφορετικών γυναικών, που συνολικά είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια.

Στη συνέχεια ζήτησαν από μια ομάδα ανδρών με μέση ηλικία περίπου 25 ετών να τις ακούσει  και να αξιολογήσουν την ελκυστικότητά τους.

Έπειτα, ζήτησε από μια άλλη ομάδα ανδρών, αντίστοιχης ηλικίας, να δουν τις φωτογραφίες και να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των προσώπων.

Τα αποτελέσματα

Όσες γυναίκες πήραν υψηλή βαθμολογία για την εμφάνισή τους, πήραν και καλό βαθμό στην ελκυστικότητα της φωνής τους.

Έτσι, βρέθηκε μια σημαντική σχέση στις βαθμολογίες των γυναικών για τις φωνή και το πρόσωπό τους. Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες με ελκυστικό πρόσωπο τείνουν να έχουν και ελκυστική φωνή.

Οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που έχουν πιο μεγάλα χείλη
Οι άνδρες προτιμούν τις γυναίκες που έχουν πιο μεγάλα χείλη

Και λίγο παρακάτω…

Οι ερευνητές, όμως, πήγαν και ένα βήμα παρακάτω, μελετώντας το σχήμα, το μέγεθος και διάταξη των προσώπων των γυναικών, για να βρουν ποια χαρακτηριστικά του προσώπου θεωρήθηκαν περισσότερο ελκυστικά στους άνδρες.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν λέει πως οι άνδρες προτιμούν τις σηκωμένες γνάθους, τις μικρές σιαγόνες και τα πιο γεμάτα χείλη.

Το αποτέλεσμα αυτό με τη σχέση φωνής και προσώπου, μπορεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες που έχουν περάσει από το ραδιόφωνο έχουν και ελκυστικά πρόσωπα.

Αξίζει να ειπωθεί πως μια παλαιότερη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί εκείνη τη φορά σε άνδρες, έδειξε πως οι γυναίκες προτιμούν τις πιο βαριές φωνές γιατί αυτές συνήθως παραπέμπουν σε πιο σωματώδεις άνδρες.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε με κάποιον, προσπαθήστε να δείτε αν όντως λειτουργεί. Πρέπει να είναι κάποιος που δεν γνωρίζετε από κοντά αλλά πρόκειται να τον συναντήσετε. Θα πέσετε άραγε μέσα;

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *