05/05/2024

Οι Τρίτεκνοι Κορινθίας κατέθεσαν τα παιδιά τους ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

4

Οι Τρίτεκνοι Κορινθίας κατέθεσαν τα παιδιά τους ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στο γραφείο της εφορίας όπου κατατίθενται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι πινακίδες αυτοκινήτων και ότι άλλο αποτελεί τεκμήριο για το κράτος, οι τρίτεκνοι κατέθεσαν …; παιδιά! Και ειδικότερα εκείνα τα παιδιά που έχουν την ατυχία να είναι τα τρίτα της οικογένειας!

«Ήρθαμε να καταθέσουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια στην εφορία γιατί, σύμφωνα με το κράτος, το 3ο παιδί αποτελεί τεκμήριο διαβίωσης» θα πει η κα Γιώτα Κεφαλά, μέλος του συλλόγου Τριτέκνων Κορινθίας.Oι τρίτεκνες οικογένειες  βάλλονται, όπως άλλωστε και οι πολύτεκνες οικογένειες της χώρας, από τα φορολογικά μέτρα της μνημονιακής κυβέρνησης. Το αφορολόγητο των οικογενειών αυτών μειώθηκε στις 12.500 ευρώ με αποτέλεσμα πολλές από αυτές -αν όχι όλες- να αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν ακόμα και στην διαβίωσή τους, πόσο δε μάλλον στην σωστή ανατροφή των παιδιών τους.

Τα πιτσιρίκια, ακόμα και μωρά στις  αγκαλιές των γονιών τους πήγαν στην εφορία με τους γονείς τους κρατώντας πανό στα χέρια τους και έχοντας  δεχτεί να κατατεθούν στην εφορία, σε μια ιδιότυπη διαμαρτυρία η οποία αποδεικνύει όμως και το οριακό σημείο της απόγνωσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
«Η φορολογική επιδρομή του κράτους μας οδηγεί να βλέπουμε τα παιδιά μας ως τεκμήρια και την ανατροφή τους ως πολυτέλεια. Οι Βουλευτές όμως έχουν φροντίσει για τους δικούς τους μισθούς και τα δικά τους παιδιά; Εμείς απ’ έξω θα μείνουμε; Όλοι ίσοι είμαστε απέναντι στο νόμο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλέψει το μέλλον των παιδιών μας.»
Ο Σύλλογος τριτέκνων Κορινθίας αριθμεί 660 μέλη ενεργά, με πολλά νεαρά ζευγάρια τα οποία σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.  Αίτημα είναι να αυξηθεί το ποσό του αφορολόγητου προκειμένου οι οικογένειες που στηρίζουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας να ελαφρυνθούν και να ταΐσουν -γιατί εκεί καταντήσαμε- τα παιδιά τους.
«Είμαι καθηγήτρια στο 2ο Λύκειο Κορίνθου και μητέρα 3 παιδιών. Καθημερινά όμως καλούμαι να απαντήσω στα παιδιά που διδάσκω γιατί εκλέξαμε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ τώρα. Έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, την εργασία τους, τις σπουδές τους. Έχουμε υποθηκεύσει τα όνειρά τους. Αυτά τα όνειρα, τους τα στερούν οι πολιτικοί που εμείς ψηφίσαμε» λέει η κυρία Σοφία Σκάζα.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Εφορίας Κορίνθου, “δέχτηκε την ιδιότυπη κατάθεση” δηλώνοντας αλληλέγγυος αφού και ο ίδιος είναι τρίτεκνος.

tvtv:
Δεν είναι η μόνη κατηγορία που πλήττεται, τα άδικα μέτρα άγγιξαν όλες τις οικογένειες, ακόμα και αυτές που δεν είχαν παλαιότερα προνομιακή μεταχείριση. Και σε τελική ανάλυση, ποιο είναι το μέγα κατόρθωμα των τριτέκνων; Το να έχει κανείς μεγάλη οικογένεια είναι επιλογή και δεν καταλαβαίνουμε ειλικρινά γιατί θα πρέπει να προβληματίζει το κοινωνικό σύνολο. Πολύ απλά: τι περισσότερο παρέχει κάποιος τρίτεκνος στην κοινωνία σε σχέση με κάποιον που έχει μικρή οικογένεια ώστε να διεκδικεί ειδική μεταχείριση; 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

4 thoughts on “Οι Τρίτεκνοι Κορινθίας κατέθεσαν τα παιδιά τους ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

  1. Από την τρίτεκνη οικογένεια αρχίζει η στήριξη του δημογραφικού κάθε χώρας και πολύ περισσότερο από τις πολύτεκνες (άνω των 4 παιδιών). Οι μικρές οικογένειες (με 1 ή και 2 παιδιά) δεν μπορούν να το στηρίξουν, αφού στις 2τεκνες δυο γονείς κάνουν 2 παιδιά και είναι μία η άλλη, ενώ η οικογένεια με 1 ή κανένα παιδί δημιουργούν κατεβάζουν και άλλο τον δείκτη (σήμερα περίπου στο 1,2 αν θυμάμαι καλά). Είχες ακούσει άλλοτε να διαμαρτυρηθούν? Όταν απέκτησα το τρίτο μου παιδί (πριν 11 χρόνια) και μέχρι πριν 2 με 3 περίπου χρόνια, που μπήκαμε στην κρίση, δεν ζητήθηκε ειδική μεταχείριση. Αυτή τη στιγμή όμως μετά από τόσους φόρους (αύξηση ΦΠΑ, χαράτσι στη ΔΕΗ, ταμείο αλληλεγγύης, το πετρέλαιο δε πήρε φωτιά) η κατάσταση έχει γίνει αποπνιχτική και η καθημερινή επιβίωση.

  2. Αυτό με τους φόρους που αναφέρετε: (αύξηση ΦΠΑ, χαράτσι στη ΔΕΗ, ταμείο αλληλεγγύης, το πετρέλαιο δε πήρε φωτιά) είναι άδικο, αλλά αφορά λίγο ή πολύ όλες τις κοινωνικές ομάδες (πλην των ευνοημένων υψηλά ιστάμενων που δεν το εξετάζουμε αυτή τη στιγμή). Οι περισσότεροι συμπολίτες μας αναγκάζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, γιατί λοιπόν οι πολύτεκνοι να αποτελέσουν εξαίρεση; Να το πω πιο περιεκτικά, ναι να καταργηθούν τα μέτρα για όλους αν είναι έτσι.
    Πάμε στο παρελθόν τώρα. Δε χρειάστηκε να διεκδικήσετε κάτι παλαιότερα επειδή το κράτος ήδη ήταν επιεικές απέναντι στους τρίτεκνους και ακόμα περισσότερο απέναντι στους πολύτεκνους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά έχω την εντύπωση ότι είχαν και τα προνομιακά δικαιώματα που σε γενικές γραμμές αναφέρονται εδώ

    http://www.eopa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=83

    αλλά φαντάζομαι ότι τα γνωρίζετε. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι πρέπει να στερηθούν οι συνάνθρωποί μας τα κεκτημένα τους δικαιώματα.
    Συμφωνώ, Ας έχουμε ένα κράτος πρόνοιας και ιδανικά ας είναι κράτος πρόνοιας για όλους . Γίνεται όμως;

  3. Κατ’ αρχήν να σας πω ότι ήμουν απ’τους πρωτεργάτες αυτής της ιδιότυπης διαμαρτυρίας ως Γ.Γ. του Συλλόγου της Κορινθίας. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ένα παράδειγμα: Μέλος του Συλλόγου μας, εκείνο το πρωί (15.6.12) μας είπε: “Φέτος απολύθηκα, δουλεύει μόνο η γυναίκα μου”. Δήλωσε λοιπόν τα εισοδήματά του για το 2011 (που δούλευε) και είναι να πληρώσει φόρο 2.200 €. Κάθε δόση, απ’ όσο θυμάμαι, είναι 675 €. Τα παιδιά του να ταΐσει με το μισθό της γυναίκας του ή να πληρώσει τη δόση του φόρου??? Να σας πω ότι πολλοί γονείς και μιλώ για τρίτεκνους πάντα, συντηρούν ακόμη τα ενήλικα παιδιά τους (δουλειές δεν υπάρχουν πια) και τα εγγόνια τους μαζί σε αρκετές περιπτώσεις, γιατί έμειναν από δουλειά! Το κράτος πρόνοια που δεν έχουμε ας ρίξει μια ματιά στο Σύνταγμα που προστατεύει και στηρίζει την Οικογένεια και εννοείται ότι το φορολογικό είναι θέμα για όλους γενικά. Εμείς όταν πήγαμε στην Εφορία αυτό που είπαμε στον κ. Ζαχαριά (αναπληρωτή Προϊστάμενο) είναι ότι φέραμε τα παιδιά μας να τα παραδώσουμε στο κράτος πρόνοια, αφού αδυνατούμε πλέον και να ταΐσουμε ακόμα και ας αναλάβει αυτό τη φροντίδα τους ως κράτος πρόνοια. Έτσι και μεις, αφού δεν θα έχουμε τα έξοδα τα φροντίδας τους (διατροφή, ένδυση, μόρφωση και σπουδή) θα μπορέσουμε να του δώσουμε και τους φόρους που θέλει. Έχω 3 κόρες. Η μεγάλη κόρη μου σπουδάζει στο Φυσικό της Πάτρας. Έδωσε τον αγώνα της και πέρασε 13η σε σειρά. Όταν έμαθα τα αποτελέσματα έκλαιγα, αν μπορείτε να το πιστέψετε, με τη χαρά του παιδιού μου. Σκεφτόμουν πως θα μπορέσω να του δώσω το όνειρό του, είχε ήδη αρχίσει η κρίση. Αυτή τη στιγμή για να το κάνω έχω αφήσει απλήρωτα άλλα πράγματα. Προτεραιότητα για μένα έχει να στηρίξω την οικογένειά μου για όσο και εγώ θα έχω δουλειά (το αύριο για όλους είναι αβέβαιο). Για τις μικρότερες κόρες μου, που θα φοιτήσουν το Σεπτέμβρη στη Β’ Γυμνασίου και στην Στ’ Δημοτικού αντίστοιχα, δεν ξέρω αν θα μπορέσω τουλάχιστον να τους κάνω μια ξένη γλώσσα. Και όσον αφορά τις παροχές, αυτές αφορούν κυρίως πολύτεκνους. Εμείς από μόνοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας δημιουργώντας εκπτωτικούς συνδέσμους. Και οι τρίτεκνοι θα έχουν κάποιο όφελος και ο επαγγελματίας που μας έδωσε την έκπτωση.

    Στηρίζουμε την Ελλάδα με τα παιδιά μας.
    Στο εξής θα υπάρξουν άλλες τρίτεκνες οικογένειες?? Και δίτεκνες ακόμα??
    Και το πρώτο παιδί θα γίνεται πλέον πολύ πιο δύσκολα!!!
    Και οι αμβλώσεις πολύ πιθανόν να πάρουν αυξητική τάση.
    Σήμερα και το ένα παιδί θα είναι πολύ δύσκολο να το μεγαλώσεις!!!!
    Τα ξαναλέμε λοιπόν.

  4. Είναι γεγονός ότι το κράτος πρόνοιας είναι μόνο μια θεωρητική ιδέα πλέον. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο εκφράστηκε με τη ρύθμιση για παιδιά – τεκμήρια. Κατανοούμε το πρόβλημα σας όπως και το γεγονός ότι η κάθε κατηγορία υπερασπίζεται πρωτίστως τις δικές της ανάγκες και ίσως αυτό είναι που δεν φέρνει την ουσιαστική αλλαγή. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για να βοηθήσουμε να προβληθούν τα αιτήματά σας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τα παιδιά όντως δεν είναι πολυτέλεια. Δεν είναι το ακριβό τζιπ που το αγόρασε κάποιος επειδή του υποσχέθηκαν ότι δε θα φορολογηθεί, αλλά έστω και με χασούρα μπορεί να το πουλήσει. Εδώ όμως ο παραλογισμός αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης. Δημοσιεύουμε το σχόλιό σας ως άρθρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *