07/05/2024

Οι μεγάλοι γοφοί είναι ένδειξη υγείας!

0

Οι μεγάλοι γοφοί είναι ένδειξη υγείας!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Οι μεγάλοι γοφοί είναι ένδειξη υγείας!Οι επιστήμονες μας ενημερώνουν, ότι οι μεγάλοι γοφοί στέλνουν μηνύματα υγείας!

Σαν απομηχανής θεός, η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Oxford University φέρνει καλά νέα για τους υπέρμαχους των ζουμερών οπισθίων και επιβεβαιώνει το γεγονός πως οι μεγάλοι γοφοί αντιστοιχούν σε υγιείς οργανισμούς.

Σχετικά: 2014: Μήπως έγινε η επανάσταση των οπισθίων;
Τα μεγάλα οπίσθια εκτοπίζουν την παχυσαρκία

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι οργανισμοί που συγκεντρώνουν το σωματικό τους λίπος στους μηρούς και στα οπίσθιά τους, δεν κινδυνεύουν από διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.
Και η γυμναστική βοηθά, βεβαίως βεβαίως

Σύμφωνα μάλιστα με το ABC News, που αναδημοσιεύει τη μελέτη, τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερα οπίσθια τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα της χοληστερόλης και είναι πιο πιθανό να παράγουν ορμόνες για να μεταβολίζουν τη ζάχαρη.

Οι ερευνητές, επίσης, διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες με ευρύτερα ισχία είναι πνευματικά ανώτερα, από τα παδιά που γεννήθηκαν από μητέρες με λιγότερο πλούσια και ευέλικτη λεκάνη.

Πιο υγιές το λίπος στους γοφούς παρά στην κοιλιακή χώρα

Σε ένα δεύτερο βήμα, ανέλυσαν και σύγκριναν το λίπος που αποθηκεύεται σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως αυτό της κοιλιάς, των ποδιών και των γλουτών, διαπιστώνοντας ότι το λίπος που αποθηκεύεται στα οπίσθια μιας γυναίκας, εμποδίζει την ανάπτυξη του διαβήτη, χάρη στην ποσότητα και στον τύπο ορμονών που περιέχει.

Το λίπος που βρίσκεται στους μηρούς και στα οπίσθια παράγει ορμόνες που βοηθούν να μεταβολιστούν καλύτερα τα σάκχαρα και άλλα λιπίδια, σε αντίθεση με το κοιλιακό λίπος που εκκρίνει ορμόνες με αντίθετο αποτέλεσμα.

Κάτι ήξεραν τα sex symbols του παρελθόντος: Marilyn Monroe

“Αν πρόκειται να έχουμε λίπος, είμαστε σίγουρα σε καλύτερη θέση αν το έχουμε στο κάτω μέρος του σώματός μας. Αν κοιτάξουμε τους ανθρώπους που έχουν κατά κύριο λόγο το σχήμα αχλαδιού, είναι πιο υγιείς χάρη στους τρόπους που αυτό το λίπος συμπεριφέρεται. Δεν είναι μόνο ότι εμφανίζουν λιγότερες καρδιακές προσβολές ή λιγότερο διαβήτη”, δήλωσε ο Dr Michael Jensen, διευθυντής της ενδοκρινικής στην κλινική Mayo της Μινεσότα, στο ABC News.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω αποτελέσματα, αν ξανά βρεθούμε μπροστά στον καθρέφτη αναθεματίζοντας τους πλούσιους γοφούς μας, ίσως αξίζει να σκεφτούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Ένας πλούσιος πισινός είναι ένδειξη… υγείας!

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως έχουμε το άλλοθι να τρώμε το οτιδήποτε στο όνομα της επιστήμης. Ας έχουμε στο μυαλό το “νους υγιής εν σώματι υγιεί” των αρχαίων ημών προγόνων.

Όμως, γιατί τα πλούσια οπίσθια είναι τόσο δημοφιλή;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *