27/04/2024

Οι Ιάπωνες ανέλυσαν τη γεύση που έχει η αγάπη

0

Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία από το αρτοποιείο Kimuraya στην Ιαπωνία, σε συνεργασία με την εταιρεία NEC Corp, φέρνει μια διασκεδαστική προσέγγιση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αγάπη μέσω της γεύσης. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει συνομιλίες από ένα τηλεοπτικό ριάλιτι γνωριμιών και τραγούδια με θέμα την αγάπη είναι μια καινοτόμος προσέγγιση.

Η δημιουργία ψωμιού που αποτυπώνει συναισθήματα όπως η πρώτη συνάντηση, το πρώτο ραντεβού, η ζήλια, το σπάσιμο της καρδιάς και η αμοιβαία αγάπη είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια να συνδυάσουμε την αίσθηση της γεύσης με συναισθήματα που συνδέονται με τον έρωτα.

Ο τρόπος που η τεχνητή νοημοσύνη ανέλυσε τις συνομιλίες και τους στίχους για να αναγνωρίσει συναισθήματα του ρομαντισμού και να τα μεταφράσει σε γεύσεις αρτοποιίας είναι εντυπωσιακός. Η ιδέα ότι το ψωμί μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα και να αναδείξει την ουσία της αγάπης είναι πραγματικά πρωτοποριακή.

Η τεχνητή νοημοσύνη επέλεξε συστατικά που αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα που συνδέονται με την αγάπη.

Για να αποκτήσουν υλικό για να δουλέψουν, διεξήγαγαν μια “ανάλυση συνομιλίας” χρησιμοποιώντας 15 ώρες αποσπασμένου υλικού από ένα ιαπωνικό ριάλιτι ραντεβού με τίτλο “Σήμερα ερωτεύτηκα”.

Από εκεί και πέρα, η AI μετέτρεψε τις συνομιλίες σε κείμενο, τοποθετώντας κάθε μία σε μία από τις πέντε κατηγορίες: μια μοιραία συνάντηση, ένα ραντεβού, ζήλια, σπαραγμός ή αμοιβαία αγάπη.

Στη συνέχεια, η AI εξήγαγε τους στίχους περίπου 35.000 τραγουδιών που σχετίζονται με την αγάπη και το φαγητό από μια ιαπωνική βάση δεδομένων. Στη συνέχεια, η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε για να αντιστοιχίσει “συναισθηματικές βαθμολογίες” στις συνομιλίες και τους στίχους, ώστε να δημιουργηθεί ένας οπτικός χάρτης που αντιστοιχίζει τα διάφορα στάδια του έρωτα σε συγκεκριμένα τρόφιμα και γεύσεις.

Το ψωμί “Μοιραία συνάντηση” είναι αρωματισμένο με μαλλί της γριάς, το οποίο αντιπροσωπεύει το γλυκό, αέρινο συναίσθημα των πρώτων ερωτικών στιγμών. Το “Jealousy” έχει γεύση από μοβ γλυκοπατάτες, λάδι τρούφας και σταφίδες.

Παρόλο που αυτές οι έννοιες του ψωμιού δημιουργήθηκαν από την τεχνολογία, υπήρχε ακόμα η ανάγκη για ανθρώπινη συμμετοχή.

“Η επιλογή των συστατικών έγινε από την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ο ρόλος μας ήταν να τα κάνουμε ψωμί”, δήλωσε ο Yuki Kitazawa, ένας προγραμματιστής στο αρτοποιείο Kimuraya. “Δώσαμε προσοχή στα χρώματα που χρησιμοποιούνται για την οπτική έκφραση των ρομαντικών συναισθημάτων και στοχεύσαμε σε μια ζωντανή και ποπ εμφάνιση για το ψωμί Love Bread”.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *