20/04/2024

Ξεκινά η λειτουργία 239 Τοπικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλη τη χώρα

0

Ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους. Ξεκινά η υλοποίηση του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη η λειτουργία 239 Τοπικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας σε όλη τη χώρα.

Με την ανάρτηση στη Διαύγεια της προκήρυξης για προσλήψεις 2.868 γιατρών (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι) και άλλων επαγγελματιών (νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας) που θα στελεχώσουν τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), ξεκινά η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για ένα δημόσιο, αξιόπιστο, ποιοτικό, σύγχρονο και προσβάσιμο σε όλους σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Με τη λειτουργία των ΤΟΜΥ, ενισχύονται οι δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, οι οποίες εκτός από την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή και την προαγωγή της υγείας, θα καλύψουν καθολικά και ισότιμα τον πληθυσμό με προτεραιότητα στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενώ παράλληλα θα ανασχέσουν την αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης για την υγεία και θα ανακουφίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει προβλέπεται οι ΤΟΜΥ να τριπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Η δαπάνη για τη λειτουργία των νέων δομών θα ξεπεράσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το νέο ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.
Την ίδια ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη εύρυθμη λειτουργεία των εν λόγω μονάδων.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *