17/05/2024

Νοodles με όπιο σέρβιραν σε εστιατόριο στην Κίνα και το έκαναν σκόπιμα

0

Νοodles με όπιο σέρβιραν σε εστιατόριο στην Κίνα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Νοodles με όπιο

Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην περιοχή Shaanxi της βόρειας Κίνας, παραδέχτηκε πως κάποια από τα φαγητά που σέρβιρε στο μαγαζί του περιείχαν όπιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το ασυνήθιστο συστατικό που περιείχαν οι συνταγές του, ήρθε στην επιφάνεια όταν η αστυνομία σταμάτησε έναν από τους πελάτες του εστιατορίου για αλκοτέστ και τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών, και το δεύτερο βγήκε θετικό για όπιο.

Ο πελάτης του εστιατορίου, Liu Juyou, επέμενε πως δεν είχε πάρει ναρκωτικά ποτέ στη ζωή του, και υποψιάστηκε πως το μαγαζί στο οποίο είχε δειπνήσει (και δειπνούσε συχνά) είχε κάποια σχέση με τα αποτελέσματα του τεστ.

Για να αποδείξει την αθωότητά του, ο Liu ζήτησε από την οικογένειά του να πάνε στο εστιατόριο, να παραγγείλουν τα ίδια noodles, και μετά να κάνουν το τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Όταν και η υπόλοιπη οικογένειά του έβγαλε επίσης θετικά αποτελέσματα για την ίδια ουσία, η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά το εστιατόριο, και ανακάλυψε πως υπήρχαν και άλλοι πελάτες που είχαν, εν αγνοία τους, καταναλώσει όπιο. 

Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε πως χρησιμοποιούσε όπιο στα φαγητά του για να επιστρέφουν οι πελάτες στο μαγαζί του

Ο Liu, ο οποίος βρισκόταν σε κράτηση για 15 ημέρες, αφέθηκε ελεύθερος, και όλες οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου παραδέχτηκε στην αστυνομία πως είχε προμηθευτεί δυο κιλά βολβούς παπαρούνας μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία έτριβε μέσα στο μείγμα που χρησιμοποιούσε για να φτιάξει τα noodles του.

Η συγκεκριμένη πρακτική ήταν κάποτε αρκετά δημοφιλής στην Κίνα, αλλά έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *