20/05/2024

Να γιατί είναι επικίνδυνο να φοράει φούστα ο μαθητής και να τιμωρείται ο καθηγητής

0
Σχολιασμός για τον καθηγητή που είπε σε μαθητή που φόρεσε φούστα: «είσαι η ντροπή της κοινωνίας»
Ξεφύγαμε τελείως!!!! Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε νορμάλ το τελείως αλλόκοτο. Αν έχει δικαίωμα το αγόρι να νιώθει κορίτσι (δεν τον πιστεύω ότι γράφω αυτή την ηλίθια φράση) τότε έχει δικαίωμα και ο καθηγητής να μην το θεωρεί φυσιολογικό. Ξεχάσαμε γιατί πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Δεν πηγαίνουν για να επιδεικνύουν τα πλούτη τους, δεν πηγαίνουν για να δείχνουν τα ρούχα τους, ούτε καν για να εκφράσουν την παρεξηγημένη αντισυμβατική τους προσωπικότητα. Στο σχολείο πηγαίνουν για να μάθουν γράμματα και πράγματα, για γνώσεις και σωστή συμπεριφορά στην κοινωνία. Για να διαφωνήσει το παιδί με μια άποψη θα πρέπει πρώτα να τη μάθει, να αποκτήσει το κατάλληλο υπόβαθρο για να την αμφισβητήσει, να έχει τις γνώσεις για να κρίνει.
Σπεύδω να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την νοοτροπία “το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”, εξάλλου και ο Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότσι υποστήριζε ότι είναι αντιπαιδαγωγικό το να χτυπάνε τα παιδιά. Αλλά πόση εξουσία πια να αποκτήσουν οι μαθητές που εξ ορισμού δεν έχουν την απαιτούμενη κρίση; Όταν μαθαίνουν οι μαθητές ότι έχουν εξουσία να κρίνουν τον καθηγητή, να μπορούν να πηγαίνουν στον Διευθυντή και να λένε παράπονα για τον καθηγητή, χάνεται η όποια αυθεντία μπορεί να έχει ο εκπαιδευτικός, χάνεται η επιρροή του.
Έτσι τίθεται το ερώτημα: Είναι καλό να μπορεί ο μαθητής να κρίνει τον καθηγητή; Αν είστε από αυτούς που θεωρείτε ότι το να φοράει φούστα ο μαθητής είναι πιο σημαντικό από το να μάθει να σέβεται και να πειθαρχεί, μετά μην εκπλήσσεστε που κάποια παιδιά στριμώχνουν και χτυπάνε και σκοτώνουν συμμαθητές τους. Μην εκπλήσσεστε αν απαιτούν έναν βαθμό που δεν αξίζουν αλλιώς θα χαρακώσουν το αυτοκίνητο του καθηγητή. Δεν είναι το θέμα στην φούστα, είναι το θέμα στην τάξη και στην παιδεία. Στο τέλος οι καθηγητές από φόβο δεν θα εκπαιδεύουν τους μαθητές για να μην έχουν προβλήματα. Καταλαβαίνετε τι άνθρωποι θα βγαίνουν. Άνθρωποι χωρίς παιδεία, αλλά με έπαρση και φούστα. Άνθρωποι που θα νομίζουν ότι τα πάντα επιτρέπονται. Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν θα τους χρειαστεί στο μέλλον και ξέρετε γιατί; Επειδή έτσι κι αλλιώς το σύστημα, η κοινωνία μας βάζει σε καλούπια χρηματοοικονομικά, με δέσμευση που είτε γουστάρουμε είτε όχι την αποδεχόμαστε. Συνεπώς για ποια ελευθερία της έκφρασης μπορούμε να μιλάμε;

Αυτή είναι η είδηση όπως την παρουσίασε το Πρώτο θέμα: «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» είπε καθηγητής σε 12χρονο μαθητή που φόρεσε φούστα

Οι ενέργειες του υπουργείου Παιδείας  για το περιστατικό στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Ίλιον – Η συμπαράσταση των συμμαθητών του και το μήνυμα που έστειλαν πηγαίνοντας στο σχολείο, τα κορίτσια με γραβάτα και τα αγόρια με φούστα

Έρευνα διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για το περιστατικό στο Μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον, όπου καθηγητής του σχολείου «επιτέθηκε» λεκτικά σε μαθητή της Α΄ Γυμνασίου, επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Όπως δήλωσε στο «protothema.gr», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης «διετάχθη έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σύσκεψη με την Διευθύντρια του σχολείου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου δόθηκε διαβεβαίωση ότι στο σχολείο εξομαλύνθηκε η κατάσταση. Από το υπουργείο μεταφέρθηκε ότι το μοντέλο που προωθείται «είναι το σχολείο να είναι δημοκρατικό, και να το διέπουν αρχές ισότητας και ίσων ευκαιριών» και υπογραμμίστηκε ότι θα διερευνηθεί, αν δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που δεν ευνοούν στο εν λόγω σχολείο, τις ίσες ευκαιρίες.
«Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν κάποιες ευαισθησίες για να χειριστούν τέτοιου είδους θέματα αλλά και γνώσεις», λένε στο υπουργείο Παιδείας και για το λόγο αυτό περίπου 80.000 εκπαιδευτικοί έχουν επιμορφωθεί, προκειμένου να ανταποκριθούν στα προγράμματα αγωγής υγείας και στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Στα σχολεία υπάρχει ένας προτεινόμενος από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής Πολιτικής Κανονισμός, ο οποίος βασίζεται στην κείμενη νομοθεσία και στον οποίο βασίζονται διάφορες σχολικές λειτουργίες.

Όπως εξηγεί στο «protothema.gr» o ταμίας της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου «κάθε σχολείο έχει έναν εσωτερικό κανονισμό, με τον οποίο συμφωνεί ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων, ο οποίος καθορίζει κάποια πράγματα στην σχολική καθημερινότητα. Μεταξύ αυτών μπορεί να συμφωνηθεί και το ντύσιμο των μαθητών». Σε κάθε περίπτωση, λέει ο εκπαιδευτικός, οι καθηγητές πρέπει να επιμορφώνονται και να έχουν την συνδρομή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Ο καθηγητής

O καθηγητής, σύμφωνα με καταγγελία γονέα στο protothema.gr, μόλις αντίκρισε τον μαθητή, άρχισε να τον προσβάλει, προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του: «Το σκηνικό έγινε Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: «Nτροπή της κοινωνίας». Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Οι συμμαθητές

Η κατάσταση στο σχολείο, όπως είπε και η Διευθύντρια στο υπουργείο Παιδείας είναι ομαλή. Τα παιδιά του σχολείου προς συμπαράσταση στον συμμαθητή τους από χθες εμφανίζονται στο σχολείο ντυμένα τα αγόρια, ως κορίτσια και τα κορίτσια, ως αγόρια.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου υπογράμμισε τα εξής: «Στο σχολείο μας έγινε συμβάν το οποίο λύθηκε ενδοσχολικά. Υπήρχε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στο σχολείο με φούστα και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, ένας καθηγητής τον βρήκε στο προαύλιο κάνοντάς του σχόλιο για την φούστα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο και που ισχύει ήταν η κουβέντα του καθηγητή προς το παιδί ότι είσαι η ντροπή της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό λύθηκε ενδοσχολικά και η σχολική μας κοινότητα το αντιμετώπισε. Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρξε τσακωμός μεταξύ του παιδιού και του καθηγητή. Απλά ο καθηγητής βλέποντας το παιδί πήγε εκεί να του μιλήσει, λέγοντας του και αυτήν την άσχημη κουβέντα. Επειδή διαβάσαμε διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν, όπως παράδειγμα, ότι το παιδί αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε και πως έφυγε από το σχολείο μας, έχω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο και όλα είναι καλά».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *