Νίκος Ταγαράς: 5 εκ € για περιβαλλοντικό πάρκο στο κατηργημένο δίκτυο σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου

0

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ Νίκος Ταγαράς υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 1932/24-03-2023), με την οποία καθορίζονται  οι ωφελούμενοι και οι αναγκαίες διαδικασίες για να γίνουν οι διαγωνισμοί 25 μεγάλων έργων που έχουν ενταχθεί  στο Πρόγραμμα παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ανήκει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδοτείται με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα 25 αυτά έργα πρόκειται να λάβουν συνολική χρηματοδότηση ύψους 87,7 εκ €.

Από τα χρήματα αυτά έχουν εξασφαλιστεί 5 εκ € για την «Αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε περιβαλλοντικό πάρκο».

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ως ωφελούμενη του Προγράμματος να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου προκειμένου να υπάρξει ανάδοχος μέχρι το τέλους του Ιουνίου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, αλσυλλίων και χώρων πρασίνου εκεί όπου υφίσταται σήμερα η αχρησιμοποίητη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου – Βέλου με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *