26/04/2024

Μόνο στο Loutrakitv.gr το ΨΗΦΙΣΜΑ για την μη στέγαση προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους [ VIDEO ]

1

 

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μια έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους προκειμένου να συναποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία η απόφαση δύο ξενοδοχείων για στέγαση μεταναστών αιτούντων ασύλου. Η συζήτηση ήταν μακροσκελής, με πολλές τοποθετήσεις και αρκετές εντάσεις. Το ουσιαστικό συνοψίζεται στο ψήφισμα που μόνο το Loutrakitv.gr έχει καταγράψει για να ενημερωθείτε όπως ακριβώς συνέβη και όχι με παραλλαγές και παρερμηνείες. Ακολουθεί το βίντεο όπου ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης διαβάζει το ψήφισμα που για να γραφτεί συγκεράστηκαν οι απόψεις που ακούστηκαν και στη συνέχεια το ψήφισμα συντάχθηκε από τον Βουλευτή της ΝΔ  Χρίστο Δήμα που έδωσε το παρών και βοήθησε αισθητά με τις γνώσεις του και την εμπειρία του. Οι γνώσεις και η εμπειρία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ψυχογιού ίσως να ήταν και αυτές ιδιαιτέρως χρήσιμες λαμβάνοντας υπόψη τις αρμοδιότητές του στον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, όμως οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα.

Συμπληρωματικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αποφασίστηκε αύριο πρωί (Πέμπτη) να πάει μια επιτροπή αποτελούμενη από αιρετούς και εκπροσώπους συλλόγων προκειμένου να μεταφέρει την άποψη στην ιδιοκτήτρια του ενός από τα δύο ξενοδοχεία. Η ομόφωνη γνώμη δημοτών, φορέων, επιχειρηματιών και Δήμου είναι ότι δεν πρέπει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο να προχωρήσει στη φιλοξενία για τους λόγους που αναφέρονται στο ψήφισμα. Είναι σημαντικές οι διατυπώσεις σε τέτοια ζητήματα γι’ αυτό προτείνουμε να δείτε το απόσπασμα και όσοι συνάδελφοι το αντιγράψουν από το βίντεο (όπως πάντα με απομαγνητοφώνηση) ας το γράψουν κατά λέξη.

Μιλήσαμε παραπάνω για το ένα ξενοδοχείο επειδή μυστηριωδώς το άλλο ξενοδοχείο που αναφέρεται ως επιλεχθέν δεν υπάρχει ούτε στο διαδίκτυο, ούτε ήταν εφικτό να καταλάβει κάποιος ποιο είναι, πάντως οι κάτοικοι δεν το γνωρίζουν και έγινε γνωστό ότι δεν είναι το ξενοδοχείο του κ. Χανικιάν, αφού ο ίδιος λαβών το λόγο διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες λέγοντας ότι ουδέποτε το ΔΣ του ξενοδοχείου αιτήθηκε σε ΜΚΟ να μπει σε τέτοιο πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών.

Κλείνοντας είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι η ελπίδα να μην προχωρήσουν οι επιχειρηματίες στην φιλοξενία βασίζεται καθαρά και μόνο στη φωνή της λογικής και στην ευαισθησία τους να βάλουν το συμφέρον του τόπου, ακόμα κι αν δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη, πάνω από το προσωπικό τους οικονομικό όφελος και να ακούσουν τη φωνή των κατοίκων που σθεναρά αντιστέκεται σε αυτή την θλιβερή προοπτική.

Μετά από όλα αυτά ένα έχω να πω… καληνύχτα.

Πηγή: Loutrakitv.gr

                                                  

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Μόνο στο Loutrakitv.gr το ΨΗΦΙΣΜΑ για την μη στέγαση προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους [ VIDEO ]

  1. AYTH EINAI MONO H ARXH! KALOS TOUS DEXTIKAME TOUS LA8ROMETANASTES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *