19/05/2024

Μόδα οι κότες ως κατοικίδια, τώρα και με γιλέκα!

2

Μόδα οι κότες ως κατοικίδια, τώρα και με γιλέκα!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μόδα έχουν γίνει οι κότες ως κατοικίδια στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα μία εταιρεία να αποφασίσει να παράγει ειδικά γιλέκα ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Το εν λόγω γιλέκο κατασκευάστηκε, ώστε να μειωθούν τα δυστυχήματα από αυτοκινητιστές, που δε τις βλέπουν και τις σκοτώνουν ενώ διασχίζουν τους δρόμους.

Η εταιρία Omlet που κατασκευάζει σπίτια για μικρά ζώα, παιχνίδια, αξεσουάρ για κουνέλια, χάμστερ δημιούργησε το γιλέκο που φέρει την ονομασία “High Vis Chicken Jackets”

Ο Johannes Paul, ένας εκ των διευθυντών της  Omlet δήλωσε στη Βρετανική Daily Telegraph:

“Ο κόσμος ζητούσε ένα τέτοιο προϊόν και έτσι αποφασίσαμε να το δημιουργήσουμε” και πρόσθεσε:

“Πολλοί άνθρωποι έχουν κότες για κατοικίδια και τις αφήνουν ελεύθερες. Πολλές, λοιπόν, κότες περνούν τον δρόμο. Ένα κοτόπουλο μπορεί να περάσει κάτω από τον φράχτη, δεν το νοιάζει αν μπροστά του βρίσκεται δρόμος, θα προσπαθήσει να περάσει και αυτόν”.

Ο  Paul αναφέρει ότι οι κότες παρότι συνηθίζουν να κοιμούνται νωρίς, πολλές φορές μπερδεύονται και βγαίνουν βόλτα το σούρουπο στο δρόμο.

Σύμφωνα με την εταιρία μέσα σε δέκα ημέρες περισσότερα από διακόσια φωσφοριζέ γιλέκα πωλήθηκαν. Αυτά παράγονται σε δύο χρώματα: ροζ και κίτρινο.

Η εταιρία προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες να αφαιρούν το γιλέκο μετά τη βόλτα,  καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, ο οποίος παραμονεύει και κατά τη διάρκεια ημερών με υψηλή θερμοκρασία.

Τέλος, οι κατασκευαστές προειδοποιούν τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα γιλέκα, ως πιτζάμες για τα κατοικίδιά τους, γιατί το δέρμα του ζώου πρέπει να αναπνέει.

Ο Jane Howorth, ιδρυτής της Βρετανικής εταιρίας πρόνοιας της κότας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα ενδύματα.

Πηγή: Daily Telegraph

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

2 thoughts on “Μόδα οι κότες ως κατοικίδια, τώρα και με γιλέκα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *