Μυστικά για καθαρό σπίτι που ίσως δε γνωρίζετε

0

Μυστικά για καθαρό σπίτι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

10 tips που πρέπει να γνωρίζετε παντός καιρού.
1. Γεμίστε τα άδεια…
μπουκάλια από τα αρώματα σας με χοντρό αλάτι. Αφήστε τα για 2 μήνες κλειστά και έπειτα χρησιμοποιήστε τα.

2. Για να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από τοίχους, χρησιμοποιήστε λίγο καθαρό οινόπνευμα.

3. Το καλοκαίρι φροντίστε να έχετε air condition ψηλά, ενώ στην θέρμανση χαμηλά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την ψύξη το καλοκαίρι γιατί ο ψυχρός αέρας πάει κάτω, αντίθετα με το θερμό που ανεβαίνει πάνω.

4. Αν υπάρχει υγρασία ή μυρωδιά μούχλας στη βαλίτσα σας, ρίξτε λίγη ζάχαρη. Θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

5. Για να αποφύγετε τυχόν σκόνη στα βιβλία σας, αλλάζετε τους τακτικά θέση, φροντίζοντας μάλιστα να ανοίγετε και τις σελίδες τους.

6. Το παρκέ θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά με ηλεκτρική σκούπα και με ένα ελάχιστα υγρό πανί. Τα κεριά και τα λάδια που περιέχονται σε κάποια προϊόντα θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω του ότι μπορεί να θαμπώσουν το πάτωμα.

7. Αποφεύγετε να βάζετε νωπά ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα σας, γιατί αν μείνουν αρκετές μέρες, υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα και στα υπόλοιπα.

8. Εάν ο καθρέφτης σας έχει γρατσουνιές, δοκιμάστε να τρίψετε λίγη οδοντόπαστα (όχι gel) με ένα μαλακό ύφασμα

9. Για να ζωντανέψετε τους λευκούς καναπέδες χρησιμοποιείστε μικρά μαξιλάρια ή και κάποιο ριχτάρι σε όμορφα χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια.

10. Όταν μπείτε στη διαδικασία να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας, ψεκάστε τον με λίγο λάδι. Τις επόμενες φορές ο πάγος θα βγαίνει πολύ εύκολα.

Πηγή: myself.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *