02/05/2024

Μπύρες που περιέχουν συστατικά όπως … όρχεις ταύρου, πίτσα και άλλα τρελά!

0

Μπύρες που περιέχουν συστατικά όπως … όρχεις ταύρου, πίτσα και άλλα τρελά!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Μπύρα από κάνναβη, πίτσα και... άλλα συστατικά που δεν πάει το μυαλό σας!Το αγαπημένο αλκοολούχο ποτό του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού του πλανήτη δεν φτιάχνεται μόνο με βύνη και λυκίσκο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις περιέχει και… συστατικά που ούτε καν φαντάζεστε.

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με την μπύρα. Στην παραλία, στο γραφείο, στο μπαλκόνι, η μπύρα είναι η κατάλληλη και πιο δροσερή συντροφιά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Είτε είστε φίλος είτε όχι, ίσως απογοητευτείτε να μάθετε τα συστατικά από ορισμένες μπύρες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Κρούστα πίτσας

Η Mamma Mia Pizza Beer φτιάχνεται χρησιμοποιώντας… πολτοποιημένη πίτσα μαργαρίτα. Η πίτσα έχει κρούστα ολικής άλεσης και περιέχει ντομάτα, ρίγανη, βασιλικό και σκόρδο, αλλά μη φανταστείτε ότι θα βρείτε κομμάτια τους μέσα στη μπίρα σας, ούτε ότι θα πίνετε μπίρα με γεύση πίτσας. Με την προσθήκη αρωματικών, λυκίσκου και με τις κατάλληλες τεχνικές βρασίματος, το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση.

Με μαγιά από το διάστημα

Η Ninkasi Brewing Company έχει τελειοποιήσει την πρώτη μπύρα που παρασκευάζεται από ζύμη που έχει ταξιδέψει στο διάστημα. Την έχει ονομάσει «Ground Control» και είναι μια μπύρα imperial stout. Η εταιρεία ξόδεψε το επιβλητικό ποσό των $80.000 για να στείλει τη μαγιά στο διάστημα σε δύο ρουκέτες μόνο για να πουν ότι μπορούσε.
Η μπύρα αυτή είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη έκδοση σε φιάλες των 650ml στην πολιτεία της Καλιφόρνια, για περίπου $20 το μπουκάλι. Δεν είναι οι πρώτοι όμως με διαστημική μπύρα. Η Ιαπωνική ζυθοποιία Sapporo δημιούργησε ένα ρόφημα από σπόρους κριθαριού που είχαν σταλεί στο διάστημα το 2009!

Κάνναβη

Το Μάρτιο του 1996 η Γερμανία άλλαξε το νόμο για τα ναρκωτικά και επέτρεψε την καλλιέργεια και χρήση κάνναβης (EU-Hemp), αρκεί ο εμπορικός στόχος να μην οδηγεί σε παρανόηση για τη χρήση της ως ναρκωτικό. Το Μάιο του 1996 καλλιεργήθηκαν μεγάλες εκτάσεις κάνναβης, με σεβασμό προς το παραδοσιακό concept και με τις απαραίτητες τεχνικές που οδηγούσαν σε υψηλής ποιότητας οργανικά προϊόντα. Η χρήση της στη διαδικασία ζύμωσης της μπίρας πραγματοποιείται αρκετά συχνά.

Περιττώματα ζώων

Ο καφές αποτελεί ένα όλο και πιο συνηθισμένο συστατικό σε μπίρες craft, αλλά το Ζυθοποιείο Mikkeller της Δανίας πήγε το θέμα λίγο παραπέρα και χρησιμοποίησε περιττώματα της γάτας «civet», γνωστή ως «μοσχογαλή γάτα». Η γάτα αυτή μοιάζει με νυφίτσα, προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και τρέφεται αποκλειστικά με τα καλύτερα και πιο ώριμα coffee berries.

Τα ένζυμα του στομαχιού της τα διασπούν φυσικά κι έπειτα οι εργάτες τα συλλέγουν από τα περιττώματά της, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στον καφέ –ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι από τους πιο ακριβούς του κόσμου, με δυνατή γεύση και άρωμα. Στη συνέχεια, το Ζυθοποιείο Mikkeller χρησιμοποιεί αυτούς τους κόκκους καφέ για να δημιουργήσει τη δική του μπίρα με 10,9% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και «πλούσιο, σκούρο άρωμα εσπρέσο στο τελείωμα».

Όρχεις ταύρου

https://loutrakitv.gr/wp-content/uploads/2015/04/hqdefault.jpg

Μετά από ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, το Ζυθοποιείο Wynkoop στο Ντένβερ αποφάσισε να προχωρήσει με την Rocky Mountain Oyster Stout, η οποία ανάμεσα στα συστατικά της περιλαμβάνει και… όρχεις ταύρου, ενώ Rocky Mountain Oyster είναι και η ονομασία ενός πιάτου με το ίδιο βασικό συστατικό. Οι όρχεις τεμαχίζονται, ψήνονται και στη συνέχεια προστίθενται στο χυλό βύνης, ενώ η γεύση της μπίρας είναι βαθιά και θυμίζει κάτι από σιρόπι σοκολάτας, Kahlua, εσπρέσο και –φυσικά- αλκοόλ. Για όσους ενδιαφέρονται… κυκλοφορεί μόνο στην Αμερική.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *