28/04/2024

Μπήκαν τα χρήματα για τις ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ προκειμένου να ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ “αυθαίρετες” κατασκευές των μαγαζιών στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Τι πρέπει να γίνει για να δοθεί λύση [Video ΔΣ]

5

Μπήκαν τα χρήματα για τις ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ προκειμένου να ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ “αυθαίρετες” κατασκευές των μαγαζιών στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Τι πρέπει να γίνει για να δοθεί λύση [Video ΔΣ]

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τι θα γίνει με τις αυθαίρετες κατασκευες, παραλία Λουτρακίου,γκρέμισμα,Δημοτικό Λιμενικό ταμείο
Τι θα γίνει με τις “αυθαίρετες” κατασκευές των μαγαζιών στην παραλία Λουτρακίου;

Μπήκαν τα χρήματα για τις μπουλντόζες προκειμένου να γκρεμιστούν. Η λύση που προτείνεται…

Σημαντικό θέμα, ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην παραλία Λουτρακίου είναι το μέλλον των κατασκευών που θεωρούνται “αυθαίρετες”. Οι προσπάθειες των επαγγελματιών να νομιμοποιήσουν τα υπάρχοντα κτίσματα προκειμένου να μην τα γκρεμίσουν αποδεικνύονται άσκοπες. Ο πρόσφατος νόμος νομιμοποίησης αυθαιρέτων εξαιρεί την κρατική γη, τα δάση κλπ. συνεπώς εξαιρεί και τη χερσαία ζώνη λιμένος.

Σύμφωνα με τον κ. Παύλου υπάρχουν 3 τρόποι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα:

1. τροποποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένα
2. παραχώρηση χρήσης στον Δήμο (ώστε η πολεοδομία να καθορίζει το παράνομο ή μη των κατασκευών)
3. προγραμματική σύμβαση
Στο Λουτράκι το 1953 με απόφαση Υπουργού είχε καθοριστεί η ζώνη λιμένος, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στο σχέδιο πόλης. Υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να το πιστοποιήσουν καθώς και φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Σύμφωνα με τον κ. Παύλου θα πρέπει ο Δήμος σήμερα να ζητήσει τροποποίηση της χερσαίας ζώνης λιμένος, βασιζόμενος στο γεγονός ότι το 1953 είχε γίνει λάθος και μια σημερινή Υπουργική απόφαση να αναιρέσει τη λάθος απόφαση του 1953.

Αρχές Σεπτεμβρίου το Υπ. Οικ. αναζητούσε πόρους για να προβεί σε καταστροφή των κτιρίων. Σήμερα τα χρήματα που απαιτούνται για τις μπουλντόζες που θα γκρεμίσουν τα κτίρια έχουν πάει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Γκιώνης ύστερα από κινήσεις που έχει κάνει για την επίλυση του προβλήματος και ύστερα από συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση νομιμοποίησης όπως έχουν τα πράγματα και προτείνει “… να μαζευτούν τα μαγαζιά 1 με 1.5 μέτρο μέσα για να μπορέσει να γίνει μια καινούρια μελέτη μήπως και νομιμοποιηθούν … “. Σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου ήδη έχουν γκρεμιστεί μαγαζιά, αλλά και στο Μικρολίμανο στον Πειραιά ήταν να γκρεμίσουν, απλώς έδωσαν παράταση ένα χρόνο. “… πρέπει να μαζευτούν τα μαγαζιά και στις καρέκλες γιατί κάπου έχει ξεφύγει ο έλεγχος στο Δήμο μας …” είπε ο κ. Δήμαρχος προτρέποντας τους επιχειρηματίες να συνεργαστούν.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Λογοθέτης, λαβών το λόγο αναφέρθηκε στο πως δημιουργήθηκε επί των ημερών του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Τόνισε ότι υπήρχε ένα σχέδιο (σε επίπεδο κυβέρνησης) να γίνουν όλα τα λιμάνια Ανώνυμες Εταιρείες, αν και δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον το λιμάνι του Λουτρακίου, ωστόσο επειδή το λιμάνι της Κορίνθου έχει ενδιαφέρον, το συγκεκριμένο σχέδιο συμπαρασύρει και το λιμάνι Λουτρακίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μιας και έγινε αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Λογοθέτης έθεσε έναν προβληματισμό για το αν θα πρέπει να επεκταθούν τα όρια του Δημ. Λιμενικού Ταμείου πέρα από τα συγκεκριμένα που έχει σήμερα, έθιξε και το θέμα της Μαυρολίμνης. Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί απαραίτητο να περιέλθει το σημερινό τμήμα (από Πλώρη ως τη Νεράιδα) στη δικαιοδοσία του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου κ. Ρουμελιώτης απαντώντας στον κ. Παύλου είπε ότι η συζήτηση για νομιμοποίηση των καταστημάτων αφορούσε έναν νόμο που ήταν να περάσει το καλοκαίρι και είχε να κάνει με αιγιαλούς και παραλίες, τελικά η προσπάθεια ναυάγησε. Μετά επανέλαβε στον κ. Παύλου αυτό που είχε πει ο κ. Παύλου πριν από ένα λεπτό για να φτάσει σε ένα συμπέρασμα (που αρνήθηκε να τεκμηριώσει) ότι Δημ. Λιμενικό Ταμείο δεν υπάρχει, ούτε Πρόεδρος υπήρχε, ούτε χαρτιά υπήρχαν όλα ήταν στον αέρα. Τέλος κατέληξε στο ότι το Λιμενικό Ταμείο ήταν ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ. Με τη δήλωσή του που επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Πρόεδρος ταυτόχρονα πέταξε πολιτικά βέλη σε Κ. Λογοθέτη (επί των ημερών του συστάθηκε το Δημ. Λιμενικό Ταμείο), στον κ. Παύλου (τελευταία Πρόεδρος ήταν η κα Ευ. Κούτμου δημ. σύμβουλος του Π. Παύλου) και ταυτόχρονα έφερε τον αρχηγό του – Δήμαρχο κ. Γ. Γκιώνη σε δύσκολη θέση να προσπαθεί να μαζέψει το θέμα…. 3 στα 3!

Ο κ. Πρόεδρος επιφυλάχθηκε σε μια επόμενη συνεδρίαση να μιλήσει αναλυτικά….

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Lqp_VOTl4f0]

Πηγή: loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

5 thoughts on “Μπήκαν τα χρήματα για τις ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ προκειμένου να ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ “αυθαίρετες” κατασκευές των μαγαζιών στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Τι πρέπει να γίνει για να δοθεί λύση [Video ΔΣ]

  1. Κώστα Λογοθέτη πες τα για την Μαυρολίμνη. Τι θα πει μην το ανοίγουμε τώρα το θέμα?

  2. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

  3. Ποιος τον έβαλε πρόεδρο; Δεν μπορεί να βάλει δυο λέξεις στη σειρά μόνο να φωνάζει ξέρει

  4. Είναι θέμα ημερών να γκρεμίσουν τα κτήσματα. Πρέπει να το καταλαβουν οι επιχειρηματίες και να μαζευτούν.Όσο χαρήκατε χαρήκετα την παρανομία με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Καιρός να μπει τάξη. Οι άλλοι πίσω τι είνα που πληρώνουν και δεν απλώνονται;

  5. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *