16/04/2024

Μιζέρια και ΚΑΤΑΝΤΙΑ το ΛΟΥΤΡΑΚΙ στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Alpha! Ένα αγγούρι και γαρίδες δόλωμα

6

Μιζέρια και ΚΑΤΑΝΤΙΑ το ΛΟΥΤΡΑΚΙ στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Alpha! Ένα αγγούρι και γαρίδες δόλωμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Λουτράκι στο Δελτίο ειδήσεων Alpha μιζέρια και κατάντιαΈπαιξε το Λουτράκι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και η εικόνα που πέρασε είναι ένας μίζερος προορισμός με πάμφθηνες τιμές και χαμηλό επίπεδο.

Θέμα του ρεπορτάζ ήταν :
3 στους 10 Έλληνες δε θα πάνε διακοπές ενώ όσοι ταξιδεύουν ξοδεύουν τα απολύτως απαραίτητα με τίτλο: ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ.

Σας περιγράφουμε το video για να δείτε τι εκλάβαμε όταν το είδαμε

Μανάβικο στο Λουτράκι: 2 φίλες αγοράζουν από μισό καρπούζι.
Μανάβισσα λέει: “Εκεί που ο κόσμος ψώνιζε τσάντες για το σπίτι, τώρα ψωνίζει από κομμάτια 1 ντομάτα, ένα αγγούρι. Έχω πουλήσει και μισό πεπόνι στη λαική, βγήκε 30 λεπτά και τους φάνηκε και ακριβό”.

Ο Alpha βρέθηκε στο Λουτράκι για να καταγράψει την αλλαγή του Έλληνα τουρίστα.

Μετά στην οθόνη βλέπουμε ένα μαγειρείο και τον ιδιοκτήτη που λέει ότι ο κόσμος είναι μαζεμένος .

Και μετά το απολύτως άσχετο! Έναν έμπορο κατεψυγμένων ψαριών να λέει ότι ο κόσμος αγοράζει γαρίδα που είναι για δόλωμα για να τη φάει.

Ύστερα δείχνει ένα συγκεκριμένο σουβλατζίδικο και τον επιχειρηματία να περιγράφει ότι παραγγέλνουν λιγότερο από ότι παλιά.

Βέβαια η κάθε επιχείρηση έχει τη δική της ιστορία και τις δικές της συνθήκες που επηρεάζουν το αγοραστικό κοινό εκτός από την κρίση αυτή καθεαυτή.

Το θέμα είναι όμως στην εικόνα που παρουσιάζουμε σαν προορισμός μετά από αυτό το ρεπορτάζ.

Δεν είμαστε ένας όμορφος προορισμός με προσιτές τιμές ! Όχι!

Είμαστε ένας φθηνό προορισμός για Αθηναίους που δεν μπορούν να ξοδέψουν πολλά και ξοδεύουν τόσα λίγα που τρομάζουν τους καταστηματάρχες. Φανταστείτε τι θα ακολουθήσει.

Και διερωτόμαστε ποιος είναι αυτός που επέλεξε να προβληθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις και από τη συγκεκριμένη σκοπιά;
Δεν υπήρχαν άλλες επιχειρήσεις; Από αυτές που προσφέρουν ποιότητα, events και θέλουν το Λουτράκι να είναι προορισμός όχι απαραιτήτως ακριβός, αλλά σίγουρα αξιοπρεπής! Και για να μη σκεφτεί κανείς ότι μας ενοχλεί που προβλήθηκαν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις επειδή διαφημίστηκαν σπεύδουμε να ξανατονίσουμε ότι το video αυτό μόνο δυσφημιστικό χαρακτηρίστηκε από όσους το είδαν.

Δείτε ΕΔΩ το video του κεντρικού Δελτίου ειδήσεων στον Alpha στο λεπτό 36′ και 46”

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

6 thoughts on “Μιζέρια και ΚΑΤΑΝΤΙΑ το ΛΟΥΤΡΑΚΙ στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ του Alpha! Ένα αγγούρι και γαρίδες δόλωμα

  1. Μόνο μην πείτε ότι φταίει και γι’ αυτό ο Κώστας

  2. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ. ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑΣ ΦΤΩΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

  3. 11:19 ο ρολος του δημοσιογράφου και του καναλιού μπορεί να αναλυθεί εκτενέστατα, αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δημοσιογράφος δε δυσκολευτηκε ιδιαίτερα. Οι συνάδελφοί μας, επαγγελματίες της πόλης μας ειναι αυτοι που μίλησαν On camera και ειπαν αυτά που είπαν. Με αυτό τον τρόπο έδωσαν αξία στο ρεπορτάζ του που ήταν στοχευμένο. Αν δεν είχε τις “μαρτυρίες¨ των ιδίων των επαγγελματιών δε θα είχε την ίδια αξία. Για λιγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας “θάβουμε” την πόλη μας. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και δε μας φταίει άλλος.

  4. Πρέπει να αποκτήσει μια ταυτότητα το Λουτράκι. Να αποφασίσει επιτέλους που απευθύνεται. Στην ποσότητα είτε στην ποιότητα. Ανάλογα πρέπει και να συμπεριφέρονται όλοι όσοι ασχολούνται με τουριστικά επαγγέλματα. Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ.

  5. Συμφωνώ με το θέμα της “ταυτότητας” αλλα διαφωνώ στον περιορισμό μόνο σε αυτούς που ασχολούνται με τα τουριστικά επαγγέλματα. ΟΛΗ η πόλη πρέπει να συμμετέχει. ΟΛΟΙ μας.

  6. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

    Προαναγγελθέντος θανάτου όχι ενός φυσικού προσώπου αλλά μιας παιδικής χαράς. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια παιδική χαρά με τα όλα της. Με τα δέντρα της που τη σκίαζαν, με τις κούνιες της, τις τσουλήθρες της, την τραμπάλα της, τα παιχνίδια ελατήρια , τα παγκάκια της και φυσικά με πλήθος μικρών και μεγάλων παιδιών που έπαιζαν εκεί μεσημέρι βράδυ. Το πρώτο χτύπημα στην παιδική χαρά ήταν το κλάδεμα των δέντρων. Το λιοπύρι του καλοκαιριού έδιωξε τα παιδιά τουλάχιστον μέχρι τη δύση του ήλιου οπότε και συνέρρεαν για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες παιχνιδιού.
    Σιγά σιγά ένα ένα τα παιχνίδια καταστρέφονταν χωρίς βέβαια ποτέ να αντικαθίστανται. Πρώτα η τραμπάλα, μετά οι τσουλήθρες και τέλος μία μία οι κούνιες. Μέσα στο σκηνικό της αποσύνθεσης τα δύο παγκάκια φαίνεται ότι θεωρήθηκαν περιττά και αφαιρέθηκαν και αυτά. Η εν λόγω ψυχορραγούσα παιδική χαρά δε βρίσκεται σε κάποιο ξεχασμένο από την Πολιτεία νησί της άγονης γραμμής όπου τα παιδάκια πρώτης σχολικής ηλικίας μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά στο πάρκο Λέκκα στην παραλία Λουτρακίου. Πρόκειται για την παιδική χαρά- βιτρίνα του δημοφιλούς θερέτρου καθότι βρίσκεται στο παραλιακό πάρκο δίπλα σε κινηματογράφο, εστιατόρια, καφετέριες.
    Αφού τίποτε άλλο δε στάθηκε ικανό να διώξει τα παιδάκια από την πρώην παιδική χαρά επιστρατεύτηκε ένα τρομερό και ακαταμάχητο όπλο για μικρούς αλλά και για μεγάλους που ενδιαφέρονται για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών. Οι διακόπτες κατέβηκαν και πυκνό, αδιαπέραστο σκοτάδι σκέπασε την κατ ευφημισμόν πλέον ονομαζόμενη παιδική χαρά. Πρόσφατα καμιά λάμπα φωτισμού δεν ανάβει μέσα και γύρω από αυτήν. Εις μάτην διαμαρτύρονται τα δόλια νήπια στους γονείς και οι καψεροί γονείς στους αρμοδίους. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τα σφαλισμένα ώτα ανοίγουν μόνο προεκλογικά.
    Αξιότιμε κύριε δήμαρχε και κύριοι σύμβουλοι να ζήσουμε να τη θυμόμαστε. Κάποτε ήταν μια παιδική χαρά με τα όλα της.

    Υ.Γ. Φέτος, μετά την άδεια των αρχών για ελεύθερη διέλευση οχημάτων μπροστά από την εξέδρα όπου παίζουν παιδιά και έφηβοι και διέρχονται ανυποψίαστοι γονείς με βρέφη σε καροτσάκια, το πάρκο Λέκκα κατέστη εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος για κοινωνικές συναναστροφές. Καλύτερα να το αποφεύγετε!

    ΕΛΕΝΗ Ν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *