13/05/2024

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας [Photos]

0

Σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού κ.Χρίστου Δήμα, της Βουλευτού ΝΔ κας Μαριλένας Σούκουλη, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, της Διοικήτριας του ΑΤ Λουτρακίου κας Μάρθας Μυστακίδου, του Δημάρχου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη και του Δημάρχου Κορινθίων κ Νίκου Σταυρέλη  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας στον νεο χώρο που στεγάζονται τα εκθέματα, σ’ έναν χώρο ενίσχυσης του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας. Ο χώρος αυτός σίγουρα φέρνει πολλές αναμνήσεις στους πιο παλιούς και ιδιαίτερη συγκίνηση μιας και είναι το παλιό σχολείο.

Με τιμή και ευγνωμοσύνη, οι παρευρισκόμενοι υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους της  πολιτικής ηγεσίας του τόπου και τους  αναγνώρισαν τη σημασία της συνεισφοράς τους για τη διαφύλαξη του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργία αυτού του μουσείου αποτελεί το αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, με πολλούς πρωταγωνιστές που συνέβαλλαν με τον τρόπο τους στον πλούτο και την  κληρονομιά της περιοχής.

Εκφράστηκε από τους ομιλητές η ελπίδα ότι το Λαογραφικό Μουσείο θα λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές και θα αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν  τον πολιτισμό της περιοχής.

Εν συντομία, η εκδήλωση αποτέλεσε τη γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, ενώ παράλληλα τίμησε τους πρωταγωνιστές που έκαναν πραγματικότητα αυτό το πολιτιστικό μνημείο.

 


 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *