Μία υπέροχη δράση συμπερίληψης 3 διαφορετικών σχολείων στο Δημοτικό της Περαχώρας

0

Μία υπέροχη δράση συμπερίληψης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 σε συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορίνθου (ΕΕΕΕΚ) και το Γυμνάσιο Περαχώρας στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων σχ. έτους 2021-22 με τίτλο: «Όλοι διαφορετικοί –όλοι ίσοι» που εκπονήθηκε από το Τμήμα Ένταξης του  Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας

Το σύνθημα  της συμπερίληψης «Όλοι Διαφορετικοί – Όλοι ίσοι» κοινό αλλά πάντα ζητούμενο με στόχο, εκτός από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη διαφορετικότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την ένταξη και συμπερίληψή τους αρχικά στο σχολικό πλαίσιο και κατ’ επέκταση στη σύγχρονη κοινωνία.

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Περαχώρας υποδέχτηκαν με χαρά και προθυμία στο προαύλιο του Δημοτικού τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου και τους προσέφεραν χυμούς και κεράσματα.

anigif 2

Αμέσως μετά σε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα και μια ηλιόλουστη ημέρα ξεκίνησε το παιχνίδι γνωριμίας και μέσα από ένα πολύ καλά δομημένο Πρόγραμμα Αυτορύθμισης με μουσικοκινητικές δράσεις τα παιδιά έγιναν ομάδα και έκαναν τη συμπερίληψη, πράξη!

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κ. Γιώργος Πιθαμούδης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την άψογη συνεργασία στη συνδιοργάνωση την υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου κ. Αλεξία Κόντη, τις γυμνάστριες του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου κ. Ανθή Χασάνη και  κ. Ειρήνη Ορφανού για την άψογη διεξαγωγή του Προγράμματος Αυτορρύθμισης και τον μουσικό του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου κ. Βασίλειο Κοντογιάννη για την υπέροχη ηχοϊστορία που παρουσίασε με ενεργή συμμετοχή των μαθητών των τριών σχολικών μονάδων.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν εθελοντικά την εκδήλωση και συγκεκριμένα τα Αρτοποιεία Κανάκη για το πρωινό των παιδιών, την Κάβα Παπαδημητρίου  για τους χυμούς και τα νερά, το SportCamp για τις ομπρέλες και τον Γιάννη Αλεξανδρή Φώτο Τέχνη για τις εναέριες λήψεις.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *