19/04/2024

Μέρκελ: Η πολιτική μας για την Ελλάδα δε βασίζεται στη γερμανική κοινή γνώμη

0

Μέρκελ: Η πολιτική μας για την Ελλάδα δε βασίζεται στη γερμανική κοινή γνώμη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

633807F3A77157AF7A40CF1F9D81DCE9Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις, η γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση απολαμβάνει ένα επίπεδο ευελιξίας ώστε να σχεδιάσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, αποσαφηνίζοντας όμως πως το συνολικό πακέτο θα πρέπει να βγάζει νόημα.

Υπογράμμισε πως το Βερολίνο σταθερά «εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με δεδομένο ότι και η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα.Αναφερόμενη στις μεταρρυθμίσεις, η γερμανίδα καγκελάριος είπε πως η ελληνική κυβέρνηση απολαμβάνει ένα επίπεδο ευελιξίας ώστε να σχεδιάσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, αποσαφηνίζοντας όμως πως το συνολικό πακέτο θα πρέπει να βγάζει νόημα.

«Μπορεί να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση σχετικά με το ποια μέτρα θα επιλέξει να λάβει η κυβέρνηση, όμως τελικά το γενικό πλαίσιο πρέπει να καταλήγει στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα», υπογράμμισε η γερμανίδα ηγέτιδα.

Τόνισε επίσης πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Brussels Group, ενώ παράλληλα σημείωσε πως δεν εκπλήσσεται από το χρόνο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση, καθότι πάντα οι επαφές με την Αθήνα ήταν χρονοβόρες.

Νωρίτερα, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που θα πρέπει προηγουμένως να έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή.

Από την πλευρά του, ο φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ προειδοποίησε πως ο χρόνος εξαντλείται για την εξεύρεση κάποιας λύσης για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας δε πως οι όροι για την παροχή στήριξης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *