19/04/2024

Μάθετε τι γίνεται με την κατάληψη στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων

0

Μάθετε τι γίνεται με την κατάληψη στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κατάληψη στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. ΘεοδώρωνΣυνεχίζουν την κατάληψη οι εργαζόμενοι του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων. Στο πλευρό τους στέκεται σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Κ. Λογοθέτης μεταβαίνει στην Τρίπολη όπου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εμμένουν στις αρχικές τους διεκδικήσεις, όπως φαίνεται και στο πρόσφατο δελτίο τύπου:

Αγαπητοί Συμπολίτες / –ισσες,

Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε, μετά από ένα διάστημα εικοσαήμερων κινητοποιήσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οποίες συνεχίζονται, για την απαράδεκτη κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου – Μνημονίου 3.

  1. Μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
  2. Ομαδικές απολύσεις που θα αυξήσουν τον δείκτη ανεργίας στον τόπο μας δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα και οδηγώντας – σε συνδυασμό με νέους φόρους στον αφανισμό της τοπικής αγοράς και στραγγαλισμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο.

    Διαβάστε τη συνέχεια του Δελτίου Τύπου και ενημερωθείτε και για τις θέσεις των αιρετών παρακάτω

  3. Κατάργηση παροχών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς – ΚΑΠΗ – Δημοτικά Ιατρεία – Αθλητικές και Πολιτιστικές Δράσεις – Σχολικών υποδομών μέσω της μείωσης κρατικών επιχορηγήσεων.
  4. Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με υπέρογκο κόστος για τους δημότες (καθαριότητα, κήποι, ληξιαρχεία, αυξημένα τέλη).
  5. Ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως το ΝΕΡΟ και παραχώρηση δημοτικής περιουσίας σε επενδυτές.
  6. Κατάργηση της λαϊκής βούλησης και της Οικονομικής και Διοικητικής αυτοτέλειας των Δήμων και μετατροπής των αιρετών αρχόντων (Δημάρχων – Δημοτικών Συμβουλίων) σε υπαλλήλους – διεκπεραιωτές αποφάσεων της Τρόικας.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και την κατανόησή σας στον δύσκολο αυτό αγώνα που δίνουμε, σύσσωμοι μετά και την ομόφωνη Απόφαση συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, γιατί πέρα από τα δικά μας εργασιακά αιτήματα,

Ο αγώνας αυτός είναι και δικός σας αγώνας.

Σας καλούμε να αντισταθούμε σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και υπονομεύει την κοινωνική ειρήνη.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον.

 

Τα αιτήματα τα παραθέσαμε και σε προηγούμενα άρθρα, όπως και τις θέσεις των αιρετών:

VIDEO Δηλώσεις Κ. Λογοθέτη, Γ. Γκιώνη και Αθ. Στεργίου για τον αγώνα των εργαζομένων στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων. Έχει νόημα? Θα φέρει αποτέλεσμα ?

VIDEO Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του ν. 4093/2012 Τοποθετήσεις Σπ. Νικολάου,Γ.Γκιώνη,Π.Παύλου,Γ. Πετρίτση

Όσα είπε ο Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης σε σχέση με τον αγώνα των εργαζομένων (κείμενο, video)

VIDEO Μ. Πρωτοπαππά, Θ. Μουζάκης, Δ. Δέδες. Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του ν. 4093/201

VIDEO Τοποθετήσεις Εκπροσώπων κομμάτων Χρ. Μίχας, Χ.Μαρίνης, Γ. Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Εργαζομένων Αθ. Στεργίου. Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *