19/04/2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων: Η διαχείριση απορριμμάτων θα κοστίσει χρυσάφι στις λαϊκές οικογένειες

0

Ο Δήμαρχος Κορινθίων έσπευσε να ανακοινώσει χτες «νέα εποχή» στην διαχείριση απορριμμάτων στο δήμο Κορινθίων, παρουσιάζοντας το ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ ως τη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων του Δήμου. Τα ίδια επανέλαβε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μπορούσε η συγκεκριμένη ανακοίνωση να είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα. Η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο θα κοστίσει χρυσάφι στις λαϊκές οικογένειες και η επιβάρυνση θα είναι τεράστια.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Το 2022 υπάρχει ήδη μια επιβάρυνση 1.079.701 ευρώ επιπλέον για καύσιμα και λιπαντικά για την υπηρεσία της καθαριότητας σε σχέση με το 2021.

Από αυτό μόνο η επιβάρυνση θα είναι πάνω από 100 ευρώ ο τόνος. Αυτό χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των σταθμών μεταφόρτωσης, οι ρήτρες ποσότητας και ποιότητας, τα χαράτσια της Ε.Ε. «πληρώνω όσο πετάω» κ.α.

Παρουσιάζουν σαν μοναδική λύση στα προβλήματα της διαχείρισης απορριμμάτων το να χρυσοπληρώνουμε τον τόνο σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ. Αυτό δεν είναι λύση. Το να πληρώνει η λαϊκή οικογένεια στους λογαριασμούς του ρεύματος άλλα τόσα σε τέλη, να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες, δεν είναι λύση.  Ειδικά σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, με μεγάλη αύξηση του κόστους της ενέργειας και μεγάλη πίεση στα λαϊκά νοικοκυριά.

Η λύση είναι ενιαίος κρατικός φορέας και όχι η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο. Διαχείριση με επιστημονικά κριτήρια, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και με γνώμονα την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στην εγκληματική πολιτική που βαραίνει το λαό και προστατεύει με κάθε θυσία τα κέρδη του κεφαλαίου.

Βιβή Τζέκου
Κόρινθος, 16/03/2021

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *