04/05/2024

Κρεβατοκάμαρα με vintage αισθητική!

1

Κρεβατοκάμαρα με vintage αισθητική!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Μια κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένα δωμάτιο χαλάρωσης και άνεσης.

Μια κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένα δωμάτιο χαλάρωσης και άνεσης.
Δημιουργώντας ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές, η vintage διακόσμηση αποπνέει μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς, ό,τι ακριβώς αποζητάμε για την κρεβατοκάμαρα, τον προσωπικό μας χώρο χαλάρωσης.

Ξεκινήστε με μια έρευνα στο διαδίκτυο, που θα σας δώσει πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε το δωμάτιο που ονειρεύεστε, και στη συνέχεια επισκεφτείτε ένα κατάστημα με αντίκες ή κάποιο παλαιοπωλείο, όπου θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο «θησαυρό» από vintage έπιπλα. Αλλά και στο internet μπορείτε να βρείτε ιδιαίτερα κομμάτια σε σχετικά χαμηλές τιμές. Προσέξτε μόνο όλα σας τα έπιπλα να ανήκουν στην ίδια εποχή και να έχουν το ίδιο στυλ, για να είναι ενιαίο το θέμα σας.

Προτιμήστε έπιπλα σε σκούρο λούστρο, καθώς φαίνονται παλαιότερα σε σχέση με τα ανοιχτόχρωμα. Οι διακοσμητικές λεπτομέρειες πάνω σε αυτά, όπως και τα ζωγραφισμένα λουλούδια προσθέτουν ένα πιο ρομαντικό στοιχείο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μεταλλικά έπιπλα, σήμα κατατεθέν μιας άλλης εποχής. Προτιμήστε τα σε χάλκινο ή σε χρυσό φινίρισμα, πάντα με παλαίωση.

Ξύλινο και σκαλιστό ή μεταλλικό, το κρεβάτι θα είναι το κέντρο του δωματίου σας. Διαλέξτε το με ιδιαίτερη προσοχή και προσπαθήστε να αποφύγετε το σετάρισμα των επίπλων. Τα κομοδίνα μπορούν να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους τόσο στο χρώμα όσο και στο σχέδιο – ένα βοηθητικό τραπεζάκι μπορεί εύκολα να πάρει τη θέση ενός κομοδίνου. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με τα πορτατίφ. Μπορείτε να επιλέξετε σκαλιστά φωτιστικά με όμορφες λεπτομέρειες ή πορσελάνινα με ζωγραφιστά λουλούδια. Μη διστάσετε να τοποθετήσετε μικρές απλίκες αντί για κάποιο επιτραπέζιο φωτιστικό.

Αν έχετε αρκετό χώρο, ολοκληρώστε τη διακόσμηση τοποθετώντας στο δωμάτιο ένα μικρό γραφείο ή μια συρταριέρα. Διακοσμήστε με αρώματα, καλλυντικά και κοσμήματα, και χρησιμοποιήστε αποθηκευτικά κουτιά με vintage μοτίβο.

Όσον αφορά τα χρώματα στους τοίχους, τα σεντόνια και τις κουρτίνες, εκεί αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας. Μπορούν να κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις και τα floral σχέδια, ενώ σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει το λινό, η δαντέλα, αλλά και το βελούδο τους χειμερινούς μήνες. Ιδιαίτερη πινελιά στη διακόσμηση θα προσθέσουν τα πολλά, διαφορετικά σε ύφασμα, μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι. Μπορείτε επίσης -αν δεν αντιδράσει ο σύντροφός σας- να κρεμάσετε μαντήλια και κολιέ γύρω από το κεφαλάρι ή στα πόμολα της ντουλάπας.

Πηγή: gamosspecial.gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Κρεβατοκάμαρα με vintage αισθητική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *