06/05/2024

Κεντρική Ομιλία Δημήτρη Στάμου στο Λουτράκι

0

Κεντρική Ομιλία Δημήτρη Στάμου στο Λουτράκι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Loutr2Συνδημότισσες και Συνδημότες

Λουτρακιώτισσες και Λουτρακιώτες,

 

Μας τιμάτε με την παρουσία σας αψηφώντας τη βροχή. Δεν μας τρομάζει.

Σας μιλώ πέρα από προγράμματα, μέτρα και διακηρύξεις, μέσα από τη καρδιά μου.

Πλησιάζουμε στην αναμέτρηση της Κυριακής, σε μια από τις κρισιμότερες για το μέλλον του τόπου, υπερήφανοι για τον μέχρι τώρα αγώνα μας και  μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, μικροπολιτικά τεχνάσματα και ψηφοθηρικές τακτικές, με μια δέσμευση ότι με τις ίδιες αρχές θα συνεχίσουμε.

Μπαίνουμε στην τελική  κρίση σας με ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από νέους, καταξιωμένους συνδημότες μας, που έχουν την δύναμη, την θέληση και τη γνώση να  επουλώσουν τις πληγές του παρελθόντος και να οδηγήσουν τον δήμο στον επίπονο δρόμο της ανόρθωσης και της ευημερίας.

Απευθυνόμαστε όλοι  οι υποψήφιοι  σε συμπατριώτες που μας γνωρίζουν, με αισθήματα πραγματικής φιλίας, ανοιχτοί σε κάθε κριτική και όχι σε δεδηλωμένους οπαδούς. Γι΄ αυτό δεν επιλέξαμε την απρόσωπη και πολυδάπανη επικοινωνία μαζί σας που θα ήταν δυσβάσταχτη για τις δυνατότητές μας και προσβλητική για τα ήθη των καιρών και του τόπου.

Γι΄ αυτό, σας ζητούμε να μας συγκρίνετε με τους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, με αυστηρότητα, αλλά με το χέρι στην καρδιά και με εντιμότητα.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά,  ότι ο προεκλογικός αγώνας για την αυτοδιοίκηση  είναι αντιπαράθεση προτάσεων για την πρόοδο του τόπου και όχι πολεμική  προσώπων. Απαντήσαμε πρώτοι στη διεξαγωγή ντιμπέιτ. Κάποιοι δεν το δέχτηκαν. Άλλοι, το χρησιμοποίησαν ως προεκλογικό τέχνασμα.

Για εμάς, αντίπαλοι δεν είναι οι άλλοι συνδυασμοί,  αντίπαλοι είναι τα προβλήματα και οι πολιτικές  που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, στο πασιφανές τέλμα.

Άλλοι πάλι συνδημότες μας, επειδή αμφισβητήθηκε το  αποκλειστικό τους δικαίωμα και διεκδικούν ισοβίως την δημοτική αρχή, επεχείρησαν να  μου καταλογίσουν ως αμάρτημα την καταγωγή μου και να ενσπείρουν  στους δημότες την διχαστική  αποστροφή: Θα βγάλουμε Αγιοθοδωρίτη Δήμαρχο;

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ; Γεννήθηκα 15 χιλιόμετρα μακριά από εδώ, το κέντρο του Λουτρακίου… Να υποσχεθώ ότι δεν θα το ξανακάνω…!

Είμαι από πάντα εδώ και αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για την προκοπή του τόπου από όλα τα μετερίζια.

Αναλογισθείτε ότι παλαιότερα  ζήσαμε επί δεκαετίες μαζί, ότι μας ενώνουν η κοινή καταγωγή,  ιστορικοί, συγγενικοί και  πολιτιστικοί δεσμοί και τέλος μας ενώνει πλέον η κοινή μοίρα.

Ποιος δικαιούται λοιπόν να βάζει τέτοια διχαστικά και προσβλητικά διλήμματα;

Ποιος δικαιούται να ενσπείρει  στους συνδημότες του την ιδέα ότι οι κάτοικοι της μητρόπολης του δήμου τους βλέπουν εχθρικά;

Αυτός λοιπόν είναι ο σεβασμός τους στην θέληση των δημοτών και τους θεσμούς;

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι κρυπτόμενοι δήθεν ανεξάρτητοι, κινητοποίησαν  τους γνωστούς μηχανισμούς του παρελθόντος, τις αμαρτίες του οποίου πληρώνει σήμερα ο δοκιμαζόμενος λαός, βουλευτές των μνημονίων και λοιπούς παρατρεχάμενους, επιχειρώντας με  παρακλήσεις, εκβιασμούς, ταξίματα και άλλα ανομολόγητα να μεταβάλουν τους δημότες σε εξαχρειωμένη μάζα και να τους επιβάλουν ως καθήκον την εκλογή των εκλεκτών τους.

Επιχειρούν να μεταβάλουν την αλλαγή που θέλουμε στον δήμο μας σε εναλλαγή των ιδίων προσώπων, χρησιμοποιώντας τις ίδιες καταδικασμένες  τακτικές, αυτές που εμείς είμαστε αποφασισμένοι  να ανατρέψουμε.

Μπροστά στην κάλπη δεν θα είστε μόνοι. Θα σας συνοδεύει η ιστορία, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και οι ελπίδες για αλλαγή και αναγέννηση, που εξαρτώνται από την ψήφο σας.

Μην τη χαραμίσετε σε επιλογές που υποθηκεύουν το μέλλον μας !

Η Πρωτοβουλία Πολιτών φέρνει το νέο αέρα στην πολιτική οργάνωση και συμμετοχή. Δημιουργήθηκε από τη βάση και στηρίζεται στη θέληση των πολλών, όχι σε υποσχέσεις και παροχολογίες.

Άλλοι συνδυασμοί, υπόσχονται  προσλήψεις και διορισμούς σε  εργοστάσια και επιχειρήσεις αλλά και στον δήμο. Είναι  αναίσχυντη αυτή η τακτική γιατί γνωρίζουν ότι οι υποσχέσεις τους και οι ψευδαισθήσεις που δημιουργούν στους δημότες θα διαλυθούν με τρόπο τραγικό.

Ο απόλυτος παλαιοκομματισμός !

Πόσο όμως μπορούν να κοροϊδεύουν;

Υπόσχονται προσλήψεις με αντάλλαγμα την ψήφο. Οφείλουν όμως να εξηγήσουν ποιες σχέσεις έχουν με τους επιχειρηματίες και τους εργοστασιάρχες,  τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει  και  τι ανταλλάγματα έχουν υποσχεθεί σ΄ αυτούς για να δεχθούν τις προσλήψεις.

Εμείς ζητούμε  από τους δημότες να κλείσουν τα αυτιά τους στις απατηλές και προσβλητικές για την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά τους υποσχέσεις με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Εμείς, με τις μέχρι τώρα διαδικασίες μας, αποδείξαμε  ότι κάνουμε την δημοκρατία και την ισότητα  πράξη.

Την αξιοκρατία, υπέρτατη αρχή.

Δεν μοιράσαμε υποσχέσεις.

Δεν δελεάσαμε με ανταλλάγματα.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών ανατρέπει το μοντέλο του προσωποπαγούς συστήματος. Όλοι μαζί συζητούμε. Όλοι μαζί επιλέγουμε και αποφασίζουμε. Σε πείσμα διαφόρων που εξυμνούν το συγκεντρωτισμό και παρουσιάζονται δήθεν ως αυθεντίες, αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μπορεί να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία.

Δεν εκβιάσαμε και δεν χρησιμοποιήσαμε κομματικούς μηχανισμούς για να πειθαναγκάσουμε τους συνδημότες μας.

Δεν υποσχεθήκαμε τίποτα και δεν υποσχόμαστε κάτι με αντάλλαγμα την ψήφο.

Ζητάμε από τους δημότες να έλθουν  μαζί μας, στο μόνο συνδυασμό που σέβεται έμπρακτα την ελευθερία της γνώμης τους και της επιλογής τους,  για να βγούμε όλοι με το κεφάλι ψηλά από την εκλογική αυτή  διαδικασία, χωρίς να ισοπεδωθεί η αξιοπρέπεια και  η υπερηφάνειά μας.

Γιατί αύριο, πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, ενωμένοι σε κοινή  δράση.

Μπορούμε να διαχειριστούμε το παρόν και να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμαστε απόψε στην συνείδηση των συνδημοτών μας.

Στην πληγωμένη συνείδηση αυτής της πόλης.

Μιας πόλης που αποτελούσε πρότυπο λουτρόπολης και καύχημα για τους δημότες της, Που κάποτε χαιρόμασταν να την ζούμε και να την απολαμβάνουμε.

Ενός δήμου άλλοτε κραταιού και γνωστού στα πέρατα του κόσμου για το φημισμένο και μοναδικό μεταλλικό νερό του και τις Ιαματικές του Πηγές.

Ενός δήμου που σήμερα έχει το θλιβερό προνόμιο της τουριστικής υποβάθμισης, της ανεργίας, της κατήφειας των δημοτών του, της αγωνίας των επαγγελματιών, αλλά και της έλλειψης κάθε σχεδίου και οράματος αναγέννησης.

Ενός τουριστικού δήμου με ανύπαρκτη ή αναποτελεσματική  τουριστική πολιτική. Που βλέπει απαθής  άλλους  να ενδιαφέρονται π.χ. για  την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της χαρακτηριστικής περιοχής του Ισθμού.

Ούτε εκπρόσωπο δεν έχουμε στη εταιρία εκμετάλλευσης.

Εμείς θέλουμε να τη διαχειριστούμε και να αναδείξουμε την περιοχή ως πραγματική πύλη της Πελοποννήσου.

Ο δήμος μας δυστυχώς παραιτήθηκε από κάθε προσπάθεια να προβάλει  και να εκμεταλλευθεί  τις μοναδικές ιδιαιτερότητές του.

Έχασε αμαχητί το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του: Την αξιοποίηση του  μεταλλικού νερού.

Από την άλλη, η δημιουργία του μεγαλεπήβολου σύγχρονου  SPA, που λειτουργεί με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών και το χρέος των 10 εκατομμυρίων εκτοξεύτηκε στα 12,  δεν συνδυάστηκε, ούτε στηρίχθηκε με ενέργειες που θα προωθούσαν το θερμαλισμό, ως βασικού τουριστικού προϊόντος.

Πρέπει σύντομα να ολοκληρώσουμε τις ενέργειες αδειοδότησης των ιαματικών πηγών, να αναγνωρίσουμε την πηγή ποσιθεραπείας και να πιστοποιήσουμε το θεραπευτικό μας προϊόν, ώστε να προωθηθεί ακόμη και στα ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού.

Προτεραιότητά μας η καταξίωση του δήμου σε πολύ-θεραπευτικό τόπο με πολλαπλές δραστηριότητες :  τουρισμού, ευεξίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη δέθηκε τα τελευταία χρόνια μόνο με το Καζίνο, πράγμα που δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας.

Αποτελεί και πρέπει να αποτελεί γρανάζι της εξέλιξής μας.

Είναι όμως μόνο ένα κομμάτι της συνολικής αναπτυξιακής λύσης.

Εμείς δεν μπαίνουμε στο ψευτοδίλλημμα ανώνυμη εταιρία ή κοινοπραξία, γιατί το θεωρούμε αποπροσανατολιστικό. Ζητούμε διαφάνεια και όχι μυστικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΚΛΑΜΠ-ΟΤΕΛ ΚΑΖΙΝΟ.

Θέτουμε κόκκινες γραμμές στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων και της περιουσίας του δήμου, το κοινοπρακτικό, τις συμβατικές υποχρεώσεις των εταίρων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ζητούμε πλήρη ενημέρωση για τη υπάρχουσα κατάσταση, καταλογισμό ευθυνών για την υπερχρέωση της επιχείρησης και να σταματήσει κάθε διαδικασία έως ότου αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.

Σ’ αυτή την υπόθεση δεν χωρούν μικροπολιτικές και προεκλογικές φανφάρες και λεονταρισμοί –όπως γενικότερα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Νοιώθει κανείς ευτυχής για την σημερινή κατάσταση;

Είναι κανείς υπερήφανος  και ικανοποιημένος με όσα κάθε μέρα βλέπει  μπροστά του;

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας : Ξενοδοχεία ερειπωμένα και κατασχεμένα από τράπεζες. Οι επαγγελματίες σε απόγνωση. Οι βιομηχανίες νερού έκλεισαν. Μια πόλη που ερημώνει τα περισσότερα βράδια. Με κλειστά ακόμη και τα περίπτερα.

 

Παιδικές χαρές… παγίδες κινδύνου.

Το ιστορικό μνημείο της Ιαματικής Πηγής που χαρακτηρίζει το παρελθόν και το μέλλον του τόπου, παραμένει κλειστό.

Το κτίριο του ΕΟΤ να παραπέμπει σε εικόνες πόλεων ερημωμένων από βομβαρδισμούς…

Δεκάδες άλλα προβλήματα που δεν επιθυμώ να καταδείξω, που κάνουν δύσκολη και απεχθή την καθημερινότητά μας.

Αναρωτηθείτε εάν αυτή είναι η εικόνα της πόλης που θέλουμε!

Εάν αυτή η μίζερη εικόνα  είναι η καθημερινότητα που μας αρμόζει.

Εάν αυτή την δημοτική διαχείριση θέλετε να συνεχίσουμε, τότε θα σας απογοητεύσουμε γιατί ούτε την ξέρουμε ούτε θέλουμε να την μάθουμε.

Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί προς τον εκ δεξιών και τους εξ ευωνύμων, που σηματοδοτούν το παρελθόν.

Εμείς θέλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το Λουτράκι μας.

Την πρωτεύουσα και μητρόπολη του δήμου μας.

Θέλουμε να έχει και να προβάλει την αρχοντιά του χθές  και να την συνδυάζει με την προοπτική του αύριο, με όλα τα χαρακτηριστικά μιας μοντέρνας τουριστικής πόλης φιλικής στους δημότες και τους επισκέπτες της.

Γιατί από την προβολή και την ανάπτυξή της εξαρτάται και η προβολή και η ανάπτυξη της περιφέρειας του δήμου.

Γιατί αυτή η πόλη πρέπει να δίνει το στίγμα της προόδου και του πολιτισμού μας. Της αξίζει μια καλλίτερη τύχη και όχι αυτή που της επιφύλαξαν όσοι μας οδήγησαν στα σημερινά  αδιέξοδα.

Θέλουμε, και είμαστε αποφασισμένοι να  επιβάλουμε  μια δημοτική  διοίκηση που θα θέσει αρχές για την ίση μεταχείριση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών  και  θα αποτρέπει έστω και την υποψία ιδιαιτέρων σχέσεων. Γι αυτό θα θεσπίσουμε αμέσως τη θέση του συνηγόρου του δημότη και της επιχείρησης, που με κουτοπονηριές απέτρεψε η απερχόμενη δημοτική αρχή. Τα παράπονα των δημοτών να μη γίνονται στοιχεία μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. Άλλωστε, προωθούμε το ΜΗ Δημαρχοκεντρικό σύστημα, με αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων.

Κι εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η επόμενη θητεία, που είναι πενταετής, θεωρώ ότι επαρκεί να οραματιστείς, να μελετήσεις, να εφαρμόσεις ένα εναλλακτικό πρόγραμμα και να αφήσεις έργο.

Λουτρακιώτες και Λουτρακιώτισσες,

Προσβλέπουμε σε ένα δήμο που θα είναι πρότυπο ήθους, συμπεριφοράς και διαφάνειας και θα δίνει το παράδειγμα στους δημότες.

Έχουμε επίγνωση ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με την απειλή προβλημάτων, που ζητούν άμεση επίλυση.

Μόνοι εμείς διακηρύξαμε την ανάγκη ενός άλλου προσανατολισμού του δήμου και πρώτοι εφαρμόσαμε τη συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις.

Θέσεις μας είναι:

  • Η δημιουργία στον δήμο αυτόνομου τμήματος Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας, το θεσμικό πλαίσιο για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, που ανθίζουν με μεγάλη ποικιλομορφία  εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη, ως μέσου αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
  • Η Προβολή και Ανάπτυξη των εναλλακτικών και ήπιων μορφών τουρισμού με συνδυαστικά πακέτα, όπως αγροτουρισμού, γαστρονομικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, πολιτισμικού, αθλητικού, ορειβατικού τουρισμού, με ενίσχυση των υποδομών και την συνεργασία του ιδιωτικού φορέα με την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Θα φροντίσουμε άμεσα για την δημιουργία Παρατηρητηρίου του Περιβάλλοντος.
  • Τον έλεγχο της ποιότητας και της επάρκειας των υδάτινων πόρων και την στροφή σε  μορφές πρωτογενούς παραγωγής  και παραγωγής τοπικών  προϊόντα με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον
  • Την διαχείριση  των απορριμμάτων στην πηγή τους.
  • Για τον έλεγχο και την διαφύλαξη της καθαρότητας των ακτών και των θαλασσών μας.
  • Στη σημερινή ζοφερή εποχή των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, κάτω από την ανεξέλεγκτη κυριαρχία των υπερεθνικών κέντρων εξουσίας που επιχειρούν δημιουργήσουν κοινωνίες χωρίς ταυτότητα και ιδεολογία, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην διαφύλαξη και ανάπτυξη των κεκτημένων του πολιτισμού μας.
  • Η Φιλαρμονική, Η Μουσική Σχολή, Τα τμήματα Χορού, οι Χορωδίες, Το Θεατρικό Εργαστήρι, η Ζωγραφική, οι Σύλλογοι που διατηρούν και μεταδίδουν την παράδοση, είναι φορείς και σχολεία του ήθους και του πολιτισμού μας και  των Εθνικών μας παραδόσεων, αλλά  και η  Κιβωτός της Εθνικής μας μνήμης, γι΄ αυτό και η βοήθεια και η συμπαράστασή μας για την ενίσχυσή της δράσης τους θα είναι αμέριστη
  • Στην  κορυφή των προτεραιοτήτων μας είναι επίσης  η πολιτιστική ανάδειξη της Διώρυγας, του Διόλκου, των Ισθμίων και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Περαχώρας.
  • Βασικές προτεραιότητες μας  θα αποτελέσουν επίσης τα έργα υποδομής και συγκεκριμένα:
  • Η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος με εφικτές και λειτουργικές λύσεις.
  • Η προσιτή στους δημότες συγκοινωνιακή σύνδεση προαστιακού όλων των περιοχών του δήμου μεταξύ τους, που θα διευκολύνει τις δραστηριότητες των δημοτών.
  • Η ταχύτατη οριστικοποίηση και  υλοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τουλάχιστον στα κρίσιμα σημεία.
  • Η  μέριμνα για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους για την  διευκόλυνση της δημόσιας ζωής τους.
  • Η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η καθαριότητα των δημόσιων χώρων.
  • Η υλοποίηση και η ολοκλήρωση των εκκρεμών έργων όπως η Μαρίνα και ο λιμενοβραχίονας στο Λουτράκι .
  • Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και λύσεων  για την διατήρηση και παροχή  σε όλους τους δημότες του φημισμένου νερού μας σε άριστη ποιότητα και επαρκή ποσότητα.
  • Η περαιτέρω επεξεργασία των αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού στο Λουτράκι, για την παραγωγή αρδευτικού νερού και  η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών στην εγγύς περιοχή.

Αγωνιζόμαστε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα για την ισότητα των ευκαιριών στους νέους.

Καμιά μαθήτρια και κανέναν   μαθητής νηστικός, χωρίς ρούχα και σχολικά είδη. Θα δημιουργηθεί τράπεζα ένδυσης και εξασφάλισης τροφής, όπου υπάρχει ανάγκη, με την απαιτούμενη διακριτικότητα.

Θα οργανωθούν εθελοντικά και κοινωνικά φροντιστήρια, για παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Θα δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να φοιτούν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Θα μας ρωτήσετε λοιπόν: Αφού οι καταστάσεις είναι όχι απλώς δύσκολες, αλλά αποτρεπτικές και οι προοπτικές δυσοίωνες, γιατί το επιχειρείτε;

Γιατί είναι ο τόπος μας και τον πονάμε.

Γιατί δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο με αυτό το δήμο.

Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε χονδροειδή ψέματα και ανούσιες προκατασκευασμένες επαναλήψεις των ίδιων πραγμάτων.

Γιατί επιτέλους, δεν αρμόζει να συνεχίζουμε να μεμψιμοιρούμε, αλλά μπορούμε να πάρουμε το δήμο στα χέρια μας.

Είναι η μόνη δυνατότητα που μας έχει απομείνει να βγάλουμε τον δήμο από την αφάνεια στο προσκήνιο και από το  τέλμα στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου που του αξίζει.

Οι συνυποψήφιοί μας, επιχειρούν με παλαιωμένους συνδυασμούς και κυρίως με την προβολή των ικανοτήτων του αρχηγού, να πείσουν για την λύση των αδιεξόδων που δημιούργησαν.

Μήπως ξεχνούν ότι για όσα δεινά καταλογίζει ο ένας στον άλλον οι δημότες τους έκριναν  με την ψήφο τους και ότι  και τον σημερινό δήμαρχο τον απεστράφησαν και τον εγκατέλειψαν οι ίδιοι οι σύμβουλοί του;

Κα έρχονται με τάσεις ρεβανσισμού ο ένας προς τον άλλο, να καταλάβουν το δημαρχιακό θώκο.

Εμείς δεν δεχθήκαμε καμιά απολύτως χρηματική ενίσχυση.

Δεν εκβιάσαμε και δεν χρησιμοποιήσαμε κομματικούς μηχανισμούς.

Πιστεύουμε ότι  οι συνδημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση και δεν ανεχθούν να συνεχίζουν ορισμένοι να κακομεταχειρίζονται την νοημοσύνη τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους. Όσο όμως κι αν το παρελθόν αντιδρά, η νέα πορεία ξεκίνησε.

Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε την πορεία του τόπου στα χέρια τους. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους του Δήμου, που παρά τις μειώσεις προσωπικού και τη αβεβαιότητα που επικρατεί, επιτελούν έργο με συνείδηση. Θα είμαστε στο πλευρό τους.

 

     Εμείς θα αγωνιστούμε:

Για να σταματήσουμε και να αναστρέψουμε την κατηφορική οικονομική πορεία του δήμου.

Να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους ανεκτίμητους θησαυρούς του τόπου μας.

Στρατευόμαστε όλοι σε ένα και μοναδικό στόχο: Τη σωτηρία του δήμου μας.

Μας ενώνει η αγωνία  και η αγάπη για τον τόπο μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Για να μην καταντήσουν οι νέοι μας «ανέστιοι και πένητες».

Να αγαπήσουν τον τόπο τους και να εργασθούν εδώ  για την αναβάθμισή του και να μην αναγκασθούν  να κάνουν από τα ξένα,  μετά από  χρόνια την αποτίμηση  της χαμένης για τον τόπο τους εφηβείας, της χαμένης τους νιότης και  της χαμένης τους ζωής.

 

Μας συνοδεύουν οι ευχές και οι ελπίδες  όλων εκείνων που θέλουν να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο.

Είμαστε όλοι συνεχώς  στην πρώτη γραμμή.

Αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον δημότη αλλά με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το μεγάλο καθήκον.

Να κάνουμε το δήμο μας όχι διαφορετικό, αλλά πρότυπο.

Αν δεν μπορεί αυτός ο δήμος να είναι πρότυπο ποιος μπορεί;

Είμαστε και θα είμαστε όλοι συνεχώς  στην πρώτη γραμμή.

Το μεγάλο βήμα ξεκίνησε και αποκορύφωμα της επιτυχίας, είναι η αποψινή μας συνάντηση.

Η αποψινή γιορτή, που ολοκληρώνει τον προεκλογικό αγώνα.

Είναι η γιορτή του Αύριο.

Είναι η Γιορτή της Πρωτοβουλίας όλων των πολιτών.

Ενωμένοι – Αισιόδοξοι και Μαχητικοί στον αγώνα  για  την αυτοδιοίκηση.

Ο Αγώνας δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών.

ΤΟΤΕ αρχίζει.

Και στο αγώνα αυτό σας θέλουμε όλους μαζί μας,

Γιατί Αυτή την Άνοιξη μπορούμε.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *