20/05/2024

Κατέρρευσε πριν λίγο μεγάλο κομμάτι γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής Πατρών

0

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Πάτρας, καθώς όπως μετέδωσε πριν λίγα λεπτά η ΕΡΤ, κατέρρευσε τμήμα γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού, κοντά στον οικισμό Ρομά στην περιοχή Χάραδρο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στη γέφυρα γίνονται εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως το tempo24, μεταδίδουν πως στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας, για άγνωστο λόγο, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο.
Έργα στη γέφυρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών. H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *