Καλογεροπούλειο Ίδρυμα : Παρουσίαση Βιβλίου «O Πιο Γλυκός Ύπνος» του Γιάννη Πέτρου

0

«Μουσική & Λόγος» – Εαρινός Κύκλος Εκδηλώσεων 2016.

Παρουσίαση Βιβλίου «O Πιο Γλυκός Ύπνος» του Γιάννη Πέτρου
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 20.30 στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πιο Γλυκός Ύπνος» του Γιάννη Πέτρου.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
Είσοδος Ελεύθερη

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Μεγάλωσε στο Λουτράκι Κορινθίας με τις ιστορίες του «παραμυθά» παππού του να εξιτάρουν την παιδική του φαντασία και να αποτελούν το ερέθισμα για την συγγραφή των πρώτων του διηγημάτων κατά την διάρκεια της εφηβείας του. Καλλιτεχνικά ανήσυχος, από την ηλικία των δώδεκα ασχολείται με την μουσική, λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις και Διαγωνισμούς τραγουδιού είτε ως ανεξάρτητος μουσικός είτε ως μέλος της Φιλαρμονικής ορχήστρας Λουτρακίου. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση στην Αθήνα και από το 2006 εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο Καινοτόμας ιδέας από την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία του θα εντρυφήσει στις ξένες γλώσσες (μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά) δημιουργώντας τα εφόδια για να υποστηρίξει το μεγάλο του πάθος που είναι τα ταξίδια. Οι εικόνες τα συναισθήματα, οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους που γνώρισε σε αυτά, θα τον επηρεάσουν και θα τον οδηγήσουν να περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα στο εξωτερικό αναζητώντας νέες εμπειρίες και βιώματα.

Λίγα Λόγια για το βιβλίο:
Ρώσικες φυλακές το 1865. Η μεγαλύτερη φυλακή της, το «Παλάτι» όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν. Εκεί, σε αυτό το κάτεργο, ένας κρατούμενος γεννημένος με αποκρουστική όψη αλλά προικισμένος με τρομακτική φυσική δύναμη ο οποίος βρέθηκε εκεί όχι για ένα έγκλημα που διέπραξε αλλά για το έγκλημα που η ίδια η φύση είχε κάνει σε αυτόν, θα προσπαθήσει να βρει την θέση του και τον τρόπο να επιβιώσει. Σε αυτή την μάχη για την επιβίωση θα έρθει αντιμέτωπος με πολλές δυνάμεις, μα πάνω από όλα με τον ίδιο του τον εαυτό. Θα ανακαλύψει την δύναμη της εξουσίας και το πόσο αυτή διαφθείρει τον άνθρωπο, θα έρθει αντιμέτωπος με την απόρριψη, τον πόνο και την αδικία κάνοντας τον όμως να ξαναβρεί μέσα του χαμένα συναισθήματα και αξίες όπως η φιλία, η αγάπη, ο σεβασμός και η δοτικότητα. Tέλος, θα ανακαλύψει την δικαιοσύνη. Όχι αυτή που απονέμεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά αυτή που αποδίδει ο ίδιος ο άνθρωπος όταν αισθάνεται πως ο Θεός απουσιάζει και το άδικο μένει ατιμώρητο…. Την ανταποδοτική δικαιοσύνη της εκδίκησης…

image

image

image

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *