30/04/2024

Κέντρο Υγείας Λουτρακίου: Εφηβεία και Υγεία: Διαλέξεις για την Πρόληψη στα Σχολεία της Περιοχής

0

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μία σειρά ενημερωτικών διαλέξεων σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής ευθύνης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας, έχει πραγματοποιήσει το ΚΥ Λουτρακίου, απ΄ την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα.

Η ενημέρωση αφορά προβλήματα και εθισμούς της πολύ ευαίσθητης εφηβικής ηλικίας που αφορούν το κάπνισμα, το αλκοόλ, τις διατροφικές διαταραχές, την αντισύλληψη, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα τροχαία ατυχήματα, την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, τις διαταραχές της διάθεσης κα.

Τα σχολεία που επισκεφτήκαμε είναι το Γυμνάσιο Περαχώρας, το 1ο Λύκειο Κορίνθου, το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, το 2ο Γυμνάσιο Κιάτου, το Γυμνάσιο Ισθμίας  και το Λύκειο Λουτρακίου μετά από πρόσκληση των Διευθυντών τους.

Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση  και ο ανοιχτός διάλογος  με τους εφήβους αλλά και τους γονείς τους είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών και την ομαλή μετάβαση των εφήβων στην ενήλικο ζωή.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς , Σχολείο , Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Πολιτεία και γονείς πρέπει να συνεργαζόμαστε για παροχή της πληροφορίας αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη των εφήβων μας, σε μία περίοδο της ζωής τους που συνήθως οι ίδιοι δεν την επιθυμούν από τις προηγούμενες γενιές, αλλά σίγουρα την έχουν ανάγκη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *