Κάνει διαμάντια τους νεκρούς συγγενείς των πελατών του!

0

Κάνει διαμάντια τους νεκρούς συγγενείς των πελατών του!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Κάνει διαμάντια τους νεκρούς συγγενείς των πελατών του!Ο Rinaldo Willy είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Algordanza και δουλειά του είναι να μετατρέπει τα νεκρά σώματα σε υπέροχα διαμάντια. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή των διαμαντιών γίνεται από την ανθρώπινη τέφρα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της δυτικής Ελβετίας και πρόκειται για έναν ιδιαίτερο οίκο τελετών. Πήρε το όνομα “Algordanza”, γιατί στην τοπική διάλεκτο σημαίνει “ανάμνηση” και αυτός είναι ο στόχος της. Να δημιουργήσει κάτι όμορφο που θα θυμίζει για πάντα στην οικογένεια το μέλος που έχασε.

Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, ο Willy είχε την ιδέα αυτή πριν από δέκα χρόνια, όταν σπούδαζε Οικονομικά και ένας καθηγητής του του έδωσε να διαβάσει ένα κείμενο ενός Ρώσου επιστήμονα με αυτό το θέμα. Η διαφορά όμως ήταν ότι το κείμενο εκείνο μιλούσε για τέφρα λαχανικών και όχι ανθρώπων.

Έπειτα από αρκετή σκέψη, είπε στον καθηγητή του την ιδέα του και εκείνος τον παρότρυνε να απευθυνθεί στον συντάκτη του κειμένου. Με τη σειρά του ο συντάκτης, που βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα του, του έδωσε κάποια μηχανήματα παραγωγής διαμαντιών που έτυχε να έχει. Αυτή ήταν και η αρχή.

Δέκα χρόνια μετά, ο Willy υποστηρίζει ότι προτιμά τελικά τα διαμάντια από τα νεκροταφεία, αφού είναι πιο καθαρά και αγνά. Παράλληλα, πιστεύει ότι αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος τα αγαπημένα μας πρόσωπα να γίνουν κάτι πραγματικό, που μπορούμε να αγγίζουμε και ενδεχομένως μπορεί να μας δώσει μεγαλύτερη χαρά.

Τα διαμάντια μπορούν να μείνουν για πάντα, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που κάποια στιγμή φεύγουν από τη ζωή
Την ίδια στιγμή, πιστεύει ότι έτσι, με την μορφή διαμαντιού, ένα μέλος της οικογένειάς μας μπορεί να παραμείνει αθάνατο και να περνά από γενιά σε γενιά, διατηρώντας συγχρόνως ζωντανή στην μνήμη μας την ύπαρξη του ανθρώπου από τον οποίο δημιουργήθηκε.

Ίσως αυτός θα ήταν και ένας τρόπος να λυθεί το πρόβλημα που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να υπάρχει με την ποσότητα των νεκρών, την αύξηση του πληθυσμού και την έλλειψη πλέον χώρων για να ταφούν.

Το κόστος κάθε διαμαντιού που παράγει είναι διαφορετικό και κυμαίνεται ανάμεσα στα 4.200 και 18.600 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος που επιθυμείς ο πελάτης. Στην τιμή περιλαμβάνεται και το ξύλινο κουτάκι μέσα στο οποίο υπάρχουν τα λείψανα και μετά θα μπει το διαμάντι, αν το επιθυμεί ο πελάτης.

Επίσης, ο πελάτης είναι αυτός που καθορίζει αν η πολύτιμη πέτρα θα μπει σε κάποιο κόσμημα ή όχι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο η Algordanza και ο Willy κατασκευάζουν περίπου 850 πολύτιμους λίθους.

Είναι ένας τρόπος να έχουμε πάντα μαζί μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια κοντά μας
Όλη η διαδικασία γίνεται στην Ελβετία. Εκεί στέλνονται τα λείψανα και περνούν από ειδικές χημικές διαδικασίες, ώστε να αφαιρεθεί όλη η ποσότητα άνθρακα που περιέχουν. Στην συνέχεια, τα λείψανα ζεσταίνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μετατρέπονται σε γραφίτη. Με την σειρά του εκείνος τοποθετείται σε μηχανήματα που αναπαράγουν τις συνθήκες που υπάρχουν στα έγκατα της γης, ώστε να μετατραπεί στον πολύτιμο λίθο.

Χρειάζονται μερικές βδομάδες ή ακόμα και μήνες, μέχρι ο γραφίτης να είναι έτοιμος. Συνήθως τα διαμάντια που δημιουργούνται είναι τεσσάρων καρατίων, ενώ το μέγεθός τους εξαρτάται από το διάστημα επεξεργασίας (όσο μεγαλύτερο, τόσο μεγαλύτερος και ο λίθος), αλλά και από την ποιότητα της τέφρας.

Άλλωστε, αυτή είναι που καθορίζει και το χρώμα του διαμαντιού. Μπορεί να είναι τόσο κρυσταλλικό όσο και μαύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαμάντια του Willy είναι πραγματικά και ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα μόνο μετά από χημικό έλεγχο.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *