Θα έχει το iPhone 8 πλαίσιο από ατσάλι;

0

Από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 5, η Apple επιλέγει για τα smartphones της την χρήση αλουμινίου για το σασί. Τον Σεπτέμβριο ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo της KGI Securities, είχε προβλέψει ότι η εταιρεία θα κάνει τη μετάβαση σε ατσάλι.

Τελικά φαίνεται πως δεν έπεσε έξω, καθώς σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες από το DigiTimes, που λένε ότι η Apple έχει στραφεί στην αμερικάνικη Jabil, για παροχή frames από ανοξείδωτο ατσάλι για το iPhone 8. Όταν λέμε iPhone 8, εννοούμε το iPhone που θα ανακοινωθεί φέτος το φθινόπωρο, αν και δεν είναι βέβαιο πώς θα ονομάζεται.

Το τελευταίο iPhone που είχε σασί από ατσάλι ήταν το iPhone 4s, αλλά χρησιμοποιήθηκε διαφορετική διαδικασία κατασκευής. Για το frame του 4s χρησιμοποιήθηκε μια μηχανή CNC, η οποία έκοβε το αντίστοιχο κομμάτι που απαιτούνταν για κάθε iPhone. Αντιθέτως, για να νέα iPhone το ατσάλι θα λιώσει, θα μπει σε ένα καλούπι, θα πιεστεί μέχρι να κρυώσει και να πάρει το σχήμα του καλουπιού. Η διαδικασία αυτή θεωρείται ότι θα προσφέρει εξαιρετική δομική ακαμψία.

img_0555

Μαζί με το ατσάλινο frame, θεωρείται ότι στο iPhone 8 θα χρησιμοποιηθεί και γυαλί για την κατασκευή του, για να είναι πιο ανθεκτικό στις γρατζουνιές. Η αλλαγή από αλουμίνιο σε ατσάλι, λογικά θα είναι πιο ακριβή για την Apple, αλλά θα δώσει στο iPhone πιο premium αίσθηση. Όλα αυτά, όμως στην περίπτωση που ισχύουν οι πληροφορίες, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Πηγή: Techblog.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *