Η Lego λανσάρει τουβλάκια με γραφή Braille για παιδιά με προβλήματα όρασης

0

Τα αγαπημένα μας τουβλάκια Lego έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών. Για πάνω από 60 χρόνια τα χρωματιστά τουβλάκια Lego και οι ήρωές τους γεμίζουν χαρά και δημιουργικότητα τις ζωές των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία παραγωγής των Lego, δεν σταματά όλα αυτά τα χρόνια να εκπλήσσει τους μικρούς της φίλους με τα παιχνίδια της και τις καινοτόμες ιδέες της.

Έτσι, μετά τα Lego σπιτάκια, τις Lego οικογένειες, τις Lego μινιατούρες και τις Lego ταινίες η δανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει μία νέα σειρά παιχνιδιών Lego για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης!

Συγκεκριμένα, τα νέα αυτά τουβλάκια θα βοηθούν τα παιδιά να μάθουν την γραφή Braille την ώρα του παιχνιδιού.

Πώς θα βοηθούν τα παιδιά;

Τα τουβλάκια είναι συμβατά με την ευρύτερη συλλογή Lego, και το καθένα από αυτά έχει τυπωμένο πάνω του ένα γράμμα ή έναν αριθμό σε κώδικα Braille. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μπορούν να μαθαίνουν την αλφαβήτα, τους αριθμούς και διάφορα σύμβολα καθώς παίζουν.

 «Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως και τα παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης», δήλωσε ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος LEGO.

Την ιδέα για τα Lego Braille «δούλεψε» ο Morten Bonde, art director της Lego, ο οποίος εξαιτίας μιας χρόνιας γενετικής πάθησης, από την οποία υποφέρει, χάνει σταδιακά την όρασή του.

Ο ίδιος δήλωσε: «Παρατηρώντας γονείς, παιδιά, δασκάλους να αντιδρούν με τα Lego Braille τουβλάκια ένιωσα μεγάλη έμπνευση και θυμήθηκα ότι τα μόνα εμπόδια που θα υπάρξουν στη ζωή μου είναι εκείνα που θα βάλει το μυαλό μου. Είμαι τόσο συγκινημένος που ένα προϊόν μας έχει τόση ανταπόκριση σε παιδιά και ακαδημαϊκούς από τις πρώτες κιόλας αναφορές κυκλοφορίας του».

Πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά;

Τα Lego Braille τουβλάκια βρίσκονται ακόμα σε στάδιο δοκιμών και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020.

Το kit θα περιέχει τουβλάκια που θα καλύπτουν όλη την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τα μαθηματικά σύμβολα, ιδέες για τους εκπαιδευτικούς και διαδραστικά παιχνίδια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *