25/04/2024

Η υποκρισία για τους μετανάστες στους Αγίους Θεοδώρους και γενικότερα…

0
Κι εκεί που πιστεύαμε ότι δεν θα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσει ο Δήμος μας μετανάστες, ξαφνικά και χωρίς να ερωτηθεί ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι μετανάστες ήρθαν. Αφού λοιπόν ήρθαν χωρίς να ρωτήσει κανένας κανέναν, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αποφάσισαν να ενημερώσουν τον Δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων. Οι δημότες θα ενημερώνονταν από τις εξελίξεις αλλά και από τα ΜΜΕ.
Κάπου τους καταλαβαίνουμε κι εμείς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να μη θέλουν να έρθουν σε επαφή με την δυσαρεστημένη τοπική κοινωνία. Τι να τους πουν ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα μας και παντού φιλοξενούνται μετανάστες; Μα για να είμαστε λογικοί αυτό το πρόβλημα δεν είναι ελληνικής προελεύσεως, μας το φορτώσανε, για κάποιον λόγο και δεν θέλω να πιστεύω ότι έγινε για τα συμφέροντα, ξαφνικά χρεωθήκαμε ευθύνες που δεν είχαμε καμιά δουλειά να χρεωθούμε σαν χώρα. Τι δηλαδή; Ότι έχουμε λύσει τα δικά μας και βοηθάμε τώρα και τους άλλους;
Αν έκαναν πάλι επίκληση στο συναίσθημα και στην ανθρωπιά πολύ ευχαρίστως να βοηθούσε ο καθένας μας από το υστέρημά του οικονομικά με τη μορφή εράνου. Ούτε ρατσιστικό είναι ούτε απάνθρωπο αρκεί να σκεφτούμε λογικά ότι αν το πρόβλημα είναι ο πόλεμος και ο πόλεμος συνεχίζεται δεν λύνουμε το πρόβλημα φιλοξενώντας μετανάστες. Θα υπάρξουν κι άλλοι μετανάστες κι άλλοι μετανάστες και στο τέλος αν το φτάσουμε στο άλλο άκρο θα μεταναστεύσουν όλοι από τις χώρες που πλήττονται στη δική μας χώρα.
Είναι σαν να έχεις κάποιον στο σπίτι σου να τα σπάει όλα χωρίς να σταματάει κι εσύ να προσπαθείς να σκουπίσεις για να φαίνεται το σπίτι τακτικό, εκείνος σπάει εσύ σκουπίζεις και έχεις την ψευδαίσθηση ότι κάτι έκανες.
Το ακόμα πιο υποκριτικό είναι να σου λένε ότι η κατάσταση είναι προσωρινή μόνο 4 μήνες που να γίνονται μετά 7 + 1 και + πόσοι ακόμα κανείς δεν ξέρει. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των μεταναστών.
Και κάτι τελευταίο και το πιο σημαντικό, εδώ μιλάμε για ανθρώπους, συμφωνώ και τους λυπάμαι ειλικρινά, αλλά μιλάμε για ανθρώπους με εντελώς άλλες συνήθειες, με διαφορετική κουλτούρα, με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Όταν λοιπόν μας παρηγορούν κάνοντας λόγο για μεταφραστές το μόνο που θα πετύχουν είναι να συνεννοούνται για τα βασικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μετανάστες θα αλλοιώσουν την ιδιοσυγκρασία τους και θα προσαρμοστούν στην κοινωνία, μην τρέφουμε αυταπάτες γι’ αυτό.
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *