24/04/2024

Η Περιφορά των Επιταφίων στο Λουτράκι και φέτος ήταν φαντασμαγορική και κατανυκτική συνάμα

0

Η περιφορά των Επιταφίων είναι ένα έθιμο που τηρείται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ωστόσο το Λουτράκι προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου με την μεγαλοπρεπή αλλά και εντυπωσιακή περιφορά που αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς. Δεν είναι τυχαίο, μιας και συνδυάζει μοναδικά την κατανυκτική ατμόσφαιρα που αρμόζει στο κλίμα της ημέρας της Μ. Παρασκευής με τις αξέχαστες εικόνες του φωτισμένου και περικυκλωμένου με αναμμένους πυρσούς Επιταφίου στα νερά του Κορινθιακού.
Θλίψη και συνάμα προσμονή της χαράς της Αναστάσεως.
Βαθιά συμβολική η αντίθεση που δημιουργεί το σκοτάδι με τον φωτιζόμενο Επιτάφιο.
Μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορική και κατανυκτική συνάμα! Μια ατμόσφαιρα που άλλοι τη ζουν και τη νιώθουν ουσιαστικά κι άλλοι σπεύδουν να τη μοιραστούν μέσα από εικόνες και φωτογραφίες για να δείξουν αυτήν τη μοναδική ομορφιά της στιγμής σε όσους δεν έχουν την τύχη να τη ζήσουν από κοντά.
Έτσι το Λουτράκι προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες που επιλέγουν να ζήσουν Πάσχα στο Λουτράκι, να ακολουθήσουν σε κλίμα κατάνυξης την περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, είτε της Παναγίας της Γιάτρισσας είτε του Αγίου Φανουρίου και να τους δουν να συναντιούνται όπως σήμερα στο λιμάνι του Λουτρακίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *