Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου στην ημερίδα του ΚΑΠΕ

0

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μίλτο Παπαδημητρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου στην ημερίδα του ΚΑΠΕ με θέμα “Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση”.
Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου αποτελεί πρότυπο κτήριο μηδενικής ενεργειακής απόδοσης με βασικά κριτήρια σχεδιασμού τη λειτουργικότητα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών και την εργονομική αρτιότητα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της Βιβλιοθήκης έχει εστιάσει στη συμπλήρωση του όγκου της κατοικίας με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, με την εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών και την ένταξη Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων και συστήματος Γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.
Στην ημερίδα, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά των εργασιών της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους” που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκαν έργα κάθε κατηγορίας δημόσιων κτηρίων που στοχεύουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης ως καλές πρακτικές του Συμφώνου των Δημάρχων.

%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b7

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *