26/04/2024

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου επιστρέφει όλα τα ακίνητα, τι θα γίνει με το εξοχικό στην Κόρινθο

0

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου επιστρέφει όλα τα ακίνητα, τι θα γίνει με το εξοχικό στην Κόρινθο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Η κόρη του Ακη επιστρέφει όλα τα ακίνητα

Η Α. Τσοχατζοπούλου, με γραπτή δήλωσή της στον ανακριτή και τις εισαγγελείς, εκδηλώνει την πρόθεσή της να παραχωρήσει στο Δημόσιο τα περιουσιακά της στοιχεία που αποκτήθηκαν με χρήματα του πατέρα της, «εφόσον κριθεί ότι προήλθαν από εγκληματική δραστηριότητα»

Αλλεπάλληλες είναι πλέον οι κινήσεις υπερασπιστικής τακτικής από κατηγορουμένους στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, που φέρνουν σε δυσκολότερη θέση τον προφυλακισμένο τ. υπουργό, που «αδειάζεται» σιγά σιγά και από τα κοντινά του πρόσωπα.

Χθες η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, επίσης προφυλακισμένη, απέστειλε στον ανακριτή Γ. Μαλλή και στις εισαγγελείς Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου (που είχαν διενεργήσει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση) δήλωση, με την οποία φαίνεται να παίρνει κάποιες αποστάσεις από τον συγκατηγορούμενο πατέρα της, εκδηλώνοντας την πρόθεσή της να παραχωρήσει στο Δημόσιο περιουσιακά στοιχεία της, εφόσον κριθεί ότι προήλθαν από παράνομες ενέργειές του.

Με διευκρίνιση του συνηγόρου της, η κρίση αυτή δεν θα είναι μόνο δικαστική αλλά θα εξαρτηθεί και από τη μελέτη που κάνει η ίδια στη δικογραφία, καθώς έχει αρχίσει να κλονίζεται βλέποντας ως σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρχουν στοιχεία από αθέμιτες συναλλαγές του Α. Τσοχατζόπουλου.Στο έγγραφο που υπογράφει η ίδια (βεβαιώνεται από τις φυλακές το γνήσιο της υπογραφής της) και που παραδόθηκε στον ανακριτή από τον συνήγορό της, Μ. Δημητρακόπουλο, η Αρ. Τσοχατζοπούλου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. ανακριτά, σε συνέχεια της από 26-4-12 απολογίας μου, τονίζω έτι μία φορά ότι ουδέποτε προέβην εν γνώσει μου και με σκοπό βιοπορισμού μου σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων προερχομένων από εγκληματική δραστηριότητα του συγκατηγορουμένου πατρός μου Απ. – Αθ. Τσοχατζόπουλου ή οιουδήποτε άλλου προσώπου».

«Ωστόσο -συνεχίζει- με βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου το οποίο διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη και με κάθε σεβασμό προς τους Ελληνες πολίτες, δηλώνω δια της παρούσης ότι εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του Ελληνικού Δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του».

Το εισαγγελικό πόρισμα κάνει πάντως ιδιαίτερη αναφορά στο διαμέρισμα (3ου και 4ου ορόφου) της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι (402 τ.μ.) σημειώνοντας ότι αποκτήθηκε εν γνώσει του ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα με κατάρτιση εικονικού συμβολαίου. Η αγορά έγινε μέσω της εταιρείας Blue bell δικαιούχος της οποίας ήταν ο Ν. Ζήγρας, ενώ στην πραγματικότητα -κατά το πόρισμα- η εταιρεία ανήκε στον Α. Τσοχατζόπουλο.

Δεύτερη ψυχρολουσία για τον Ακη
Εστειλε καθαρό μήνυμα στον πατέρα της

Σχολιάζοντας τη δήλωση που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Οικονομικών, νομικοί κύκλοι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για μια κίνηση υπερασπιστικής τακτικής, που θέλει καταρχήν να δείξει καλή διάθεση συνεργασίας με τις αρχές μέσω της εκχώρησης στο Δημόσιο περιουσιακών στοιχείων της που μπορεί να αποκτήθηκαν με χρήματα του πατέρα της. Ωστόσο, εάν αποδειχθεί από τις δικαστικές αρχές ότι τα χρήματα ήταν πράγματι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων του, το Δημόσιο έχει ούτως ή άλλως τη δυνατότητα δήμευσής τους.

Ετσι εκτιμάται ως κίνηση που αποστέλλει και «μηνύματα» προς τον πατέρα της (λόγω του ύφους της επιστολής) για τήρηση αποστάσεων από ενέργειές του και για αυτόνομες δικές της υπερασπιστικές ενέργειες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η δήλωση προς τον ανακριτή και το υπουργείο Οικονομικών να αποτελέσει κι ένα στήριγμα της επιχειρηματολογίας για να διεκδικηθεί στο άμεσο μέλλον η αποφυλάκισή της. Σε κάθε περίπτωση ο Α. Τσοχατζόπουλος μόνο ευτυχής δεν μπορεί να είναι με τις εξελίξεις σε επίπεδο ανάκρισης ύστερα από την πρώτη «ψυχρολουσία» που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα με την απολογία του εξαδέλφου του Ν. Ζήγρα.

Πολύ περισσότερο που ο συνήγορος της Αρ. Τσοχατζοπούλου, Μ. Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η κόρη βλέπει να ξεθωριάζει η εικόνα-ίνδαλμα του πατέρα της, προσθέτοντας, πάντως, ότι είχαν «απομακρυνθεί» από τότε που ο Α. Τσοχατζόπουλος χώρισε την πρώτη σύζυγό του και μητέρα της.

Οσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που θα εκχωρήσει στο Δημόσιο (με την επιβεβαίωση των παράνομων δραστηριοτήτων), ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε όσα έχουν προέλθει από δωρεά κ.λπ. του πατέρα της και όχι σε όσα αγόρασε με δικά της χρήματα. Αναφέρθηκε δε σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της Αθήνας, και σε εξοχικό στην Κόρινθο.

Πηγή: yahoo.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *