02/05/2024

Η ζωή και οι αξίες του Θεοφάνη (Φάνη) Σιτέ – Υποψήφιου Περιφεριφερειακού Συμβούλου

0
Πείτε μας τα πιο σημαντικά σημεία του βιογραφικού σας.
Γεννήθηκα,μεγάλωσα και επέλεξα να ζήσω στο Λουτράκι.
Εδώ γνώρισα την σύζυγό μου Γιούλη Σεραφείμ και κάναμε οικογένεια,εδώ δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά…όλα εδώ,από επιλογή!
Αρχικά και επί σειρά ετών συνεργάστηκα με την Pepsico ΗΒΗ και ταυτόχρονα έπαιζα ποδόσφαιρο σε όλες τις ομάδες του τόπου μου.Μεγαλώνοντας,εγκατάλειψα την ενεργό ποδοσφαιρική δράση,συνέχισα όμως αποκτώντας πτυχίο προπονητή ποδοσφαίρου από την Σχολή Προπονητών της ΕΠΟ και ασχολήθηκα με το διοικητικό κομμάτι των ομάδων μας.Πλέον είμαι πιστοποιημένος συντονιστής αγώνων της Superleague 2.

Έχω διατελέσει μέλος της Τουριστικής Α.Ε. καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων.Είμαι Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΕΠΣ Κορινθίας και μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Λουτρακιωτών Περαχωριτών ο ΙΒΥΚΟΣ.
Πως είναι μια συνηθισμένη μέρα σας;
Στην καθημερινότητά μου πρωταρχικό ρόλο παίζει η οικογένειά μου.Τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που είναι πολλά και δυσεπίλυτα δυστυχώς,επίσης επηρεάζουν κι εμένα όπως και όλους μας σε καθημερινή βάση,αλλά και τα κορινθιακού ποδοσφαιρικού περιεχομένου ζητήματα σε διοικητικό πάντα επίπεδο,όλα αυτά απαρτίζουν την ημέρα μου.
Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Αγαπώ τον τόπο μου με πάθος,όσο κι αν αυτό ακούγεται κοινότυπο από έναν υποψήφιο συνδυασμού.Μεγάλωσα εξάλλου σε μία οικογένεια που ο πατέρας,η μητέρα αλλά και ο μεγαλύτερος αδερφός μου πάντοτε ήταν μέσα στους αγώνες για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Λουτρακίου,κι έτσι γαλούχησα κι εγώ τα δικά μου παιδιά,να γίνουν πολίτες του κόσμου αλλά να μην ξεχάσουν ποτέ ότι πάνω απ’όλα είναι πολίτες του τόπου μας.
Μα και η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό από αυτήν την αγάπη πηγάζει.Γιατί θέλω να βλέπω την νεολαία μας σε αθλητικούς χώρους,εκεί που γνωρίζουν διαχρονικές αξίες όπως ο υγιής ανταγωνισμός, εκεί που γυμνάζουν το σώμα και το πνεύμα τους,και μαθαίνουν τον σεβασμό.
Αλλά και η πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας,αυτήν που διδάσκομαι κι εγώ μέσα στον Ίβυκο τόσα χρόνια,αυτήν την παράδοση οφείλουμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.
Είναι ένας τόπος ευλογημένος ο δικός μας και του αξίζουν τα καλύτερα.
4. Γιατί κατεβαίνετε με τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη “Νέα Πελοπόννησος “;
Γιατί πιστεύω σε μια Ανεξάρτητη και Πολυσυλλεκτική πολιτική ομάδα ανθρώπων που έχουν κοινό όραμα για την πρόοδο της Κορινθίας αλλά και της Πελοποννήσου.Για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της,για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πορευτούμε με γνώση, σχέδιο κσι ισχυρή Περιφερειακή διακυβέρνηση.
Κι αυτή είναι η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ με αρχηγό τον Πέτρο Τατούλη.
5. Τι είναι αυτό που αγαπάτε στον Δήμο μας, στην Κορινθία, στην Πελοπόννησο;
Την Πελοπόννησο και τους ανθρώπους της, την διέπουν ο Πατριωτισμός και η Επαναστατικότητά τους,χαρακτηριστικά που είναι υψηλά ανάμεσα στις ανθρώπινες αξίες.Και στην Κορινθία πιο συγκεκριμένα τώρα,οι άνθρωποι ξεχωρίζουν για την εργατικότητά τους,παράγοντας που τους τιμά και μας ωθεί να ανταποδώσουμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο,δουλεύοντας για αυτούς.
Στο Λουτράκι τώρα,τα αγαπώ όλα!Δεν είναι τυχαίο επαναλαμβάνω που ζω εδώ,το κάνω από επιλογή.Είμαι δεμένος με τον τόπο μου,με τα καλά του και με τα άσχημά του,γι’αυτό και δεσμεύομαι να δουλέψω σκληρά για να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα,τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
6. Τι πιστεύετε ότι πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει;
Η νοοτροπία των πολιτών.Να καταστεί σαφές ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν στην λύση των προβλημάτων,να υψώνουν την φωνή τους και να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους,γιατί οι φωνές μόνο όταν είναι ενωμένες ακούγονται.
Οι άνθρωποί μας πρέπει μόνοι τους να αποφασίζουν για το μέλλον τους,είναι θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός από εμάς.
7. Τι θεωρείτε ότι θα προσφέρει η δική σας συμμετοχή;
Είμαι άνθρωπος με όραμα,με ιδέες και ισχυρή θέληση για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Κορινθία.Εξάλλου,την “γυρίζω” απ’ άκρη σε άκρη χρόνια τώρα,κι αυτό μου δίνει την δυνατότητα να γνωρίζω πού επικεντρώνονται τα προβλήματά της.Γνωρίζοντας λοιπόν αυτά τα προβλήματα,και με μοναδικό γνώμονα την επίλυσή τους και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής όλων των Κορινθίων, η δική μου συμμετοχή στην Νέα Εποχή για την Πελοπόννησο θα είναι να είμαι Χρήσιμος και όχι Αρεστός.
Αυτά πρεσβεύω και αυτά δεσμεύομαι να πράξω.
8. Ποιος είναι ο τομέας που θα φανείτε χρήσιμος αν εκλεγείτε και νιώθετε ότι σας ταιριάζει;
Η εμπειρία μου τόσων χρόνων στον αθλητισμό,περνώντας από όλα τα στάδια(αθλητής,προπονητής,συντονιστής αγώνων,μέλος διοικητικών συμβουλίων),αλλά και η συμμετοχή μου στο Δ.Σ.ενός μεγάλου και ενεργού πολιτιστικού συλλόγου όπως ο Ίβυκος,είναι δεδομένη.
Αυτήν την εμπειρία λοιπόν,προτίθεμαι να αξιοποιήσω στο έπακρο σε αυτούς τους τομείς:του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.Γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.Πρέπει να μυήσουμε τους νέους στις αξίες αυτές,είναι ηθική μας υποχρέωση.Και η Κορινθία έχει λαμπρό πεδίο δράσης,τόσο με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά,όσο και με τις αθλητικές της δραστηριότητες και επιδόσεις.Ας τα αξιοιήσουμε λοιπόν,είναι κομμάτι από ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά μας!
9. Τι σας ενοχλεί στην πολιτική ζωή του τόπου;
Η έλλειψη οράματος και προοπτικής.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια κακή διαχείριση της καθημερινότητας και τα πραγματικά προβλήματα συνηθίσαμε να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί.
Κι εδώ επανέρχομαι στην συμμετοχή των πολιτών στα κοινά,σε μια τοπική κοινωνία όπου οι άνθρωποί της συναποφασίζουν γισ το μέλλον τους και δεν γίνονται αποδέκτες αποφάσεων που έχουν παρθεί ερήμην τους.
Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους,να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Πρέπει να ανακτήσουμε το όραμα που χάσαμε στην πορεία,πρέπει να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας,πρέπει να ανατρέψουμε τις τοξικές νοοτροπίες που μας κρατούν δέσμιους τόσα χρόνια, και να κοιτάξουμε μπροστά!
10. Ποιο είναι το αγαπημένο σας μότο (ρητό);
Ο Μέγας Αλέξανδρος συνόψισε σε μία φράση τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσεπίλυτων προβλημάτων.
“Ό,τι δεν λύεται κόπτεται”.
Για να γίνει επανεκκίνηση,για να τα πιάσουμε όλα από την αρχή,για να προχωράμε μόνο μπροστά χωρίς καμία τροχοπέδη να μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο μας για ένα καλύτερο αύριο!
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *