Εφαρμογή που παρακολουθεί κινητά ανηλίκων προκάλεσε αντιδράσεις!

0

Εφαρμογή που παρακολουθεί κινητά ανηλίκων προκάλεσε αντιδράσεις!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Εφαρμογή που παρακολουθεί κινητά ανηλίκων προκάλεσε αντιδράσεις!Πολλές αντιδράσεις προκαλεί στην Αυστραλία η διάθεση εφαρμογής που επιτρέπει την παρακολούθηση των κινητών των ανηλίκων.
Ο Ρόουντον Μέσετζερ, επικεφαλής της εταιρείας Teensafe που διαθέτει την εφαρμογή, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής στην χώρα, υποστηρίζει ότι «οι γονείς πρέπει να αντιμετωπίζουν την ψηφιακή ζωή των παιδιών τους όπως ακριβώς και την πραγματική τους παρουσία. Είναι δικαίωμα και καθήκον των γονιών να ξέρουν ορισμένα πράγματα» και σημειώνει ότι η ασφάλεια είναι σημαντικότερη από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.
Από την μεριά της αστυνομίας, ωστόσο, τονίζεται ότι η χρήση ενός τέτοιου λογισμικού που μετατρέπει τους γονείς σε «μεγάλους αδελφούς» που παρακολουθούν τα πάντα, επιφυλάσσει άλλους κινδύνους, με σημαντικότερο την απώλεια εμπιστοσύνης από την πλευράς των παιδιών, τα οποία αντιδρούν όταν αισθάνονται ότι οι γονείς τους τα κατασκοπεύουν.
Ο αστυνομικός επιθεωρητής, Τζον Ρουζ, αναφέρει ότι ο ρόλος των γονέων είναι να έχουν μία σχέση αγάπης, φροντίδας και εμπιστοσύνης. «Η λέξη-κλειδί είναι η “εμπιστοσύνη”» τονίζει και προσθέτει ότι ο ίδιος έσβησε την εφαρμογή από το κινητό του, νιώθοντας άβολα να παρακολουθεί την επικοινωνία της κόρης του, η οποία, όπως ο ίδιος λέει, τού έδωσε την ευκαιρία να την βοηθήσει να ξεπεράσει ένα πρόβλημα εκφοβισμού που αντιμετώπιζε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *