26/04/2024

Εφαρμογή που επιτρέπει την εξάλειψη των ρατσιστικών γκράφιτι

0

Εφαρμογή που επιτρέπει την εξάλειψη των ρατσιστικών γκράφιτι

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Εφαρμογή για «έξυπνα κινητά», η οποία θα βοηθήσει στην εξάλειψη των ρατσιστικών γκράφιτι, ετοιμάζει η γαλλική αντιρατσιστική ομοσπονδία Διεθνής Λίγκα κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Lirca).

Το επίμαχο app, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Ιουνίου, θα επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν κάθε ρατσιστικό γκράφιτι που εντοπίζουν με το κινητό τους τηλέφωνο, να επισυνάπτουν την ακριβή τοποθεσία, και έπειτα να προωθούν τα σχετικά στοιχεία στην Lirca, η οποία, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, θα φροντίζει για τον άμεσο καθαρισμό των προσβλητικών ταγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, η απόφαση για τη δημιουργία της εφαρμογής ελήφθη ως «ψηφιακή απάντηση» στην «μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και αντισημιτικών πράξεων» που έχουν σημειωθεί στην Γαλλία κατά το τελευταίο διάστημα.

Συνήθεις στόχοι είναι χώροι θρησκευτικής λατρείας, κυρίως μουσουλμανικά τεμένη, ωστόσο σε μία περίπτωση ως «καμβά» χρησιμοποιήθηκε ένα τοπικό αρχηγείο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Τα περισσότερα δεινά έχει υποφέρει το τέμενος της Λιμόζ, στην κεντρική Γαλλία, όπου οι τοίχοι αρχικά «διακοσμήθηκαν» με ρατσιστικά γκράφιτι, έπειτα με κόπρανα, και τέλος με ένα κόκκινο υγρό που έμοιαζε με αίμα.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *