18/05/2024

Ετοιμάζει εύκαμπτο iPhone η Apple;

0

Ετοιμάζει εύκαμπτο iPhone η Apple;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΧθες έγινε γνωστό ότι η Apple κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για ένα ευλύγιστο smartphone που μπορεί να καμφθεί με πολλούς τρόπους , λυγίζοντας ακόμα και στη μέση σε ορθή γωνία ή ακόμα και σε σχήμα U χωρίς να πάθει κάποια ζημιά.

Η υπ’ αριθμόν No. 8.929.085 πατέντα (Η.Π.Α) έχει τίτλο «εύκαμπτες ηλεκτρονικές συσκευές» και αναφέρεται τόσο στο σώμα όσο και στα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής. Σύμφωνα με το Apple Insider, είναι η πρώτη πατέντα που κατοχυρώνεται από την Apple και αφορά μια ευλύγιστη συσκευή στο σύνολό της, καθώς η εταιρεία διατηρούσε μέχρι σήμερα στην κατοχή της πατέντες μεμονομένων εύκαμπτων εξαρτημάτων.

Τα έγγραφα της εν λόγω ευρεσιτεχνίας κάνουν λόγο για την πιθανότητα χρήσης εύκαμπτης μπαταρίας και κυκλωμάτων ενώ αναφέρουν ότι ένα εύκαμπτο iPhone μπορεί να κατασκευαστεί από πλαστικό, λεπτό γυαλί, ανθρακονήματα, λεπτό μέταλλο και σιλικόνη.

Το πιο ακραίο που αναφέρεται είναι ότι η συσκευή μπορεί να ενσωματώνει ανάδραση βάση δύναμης, κάτι που σημαίνει ότι ο κάτοχός της θα μπορεί να της δίνει εντολές λυγίζοντάς την!

Το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει μία πιθανότητα να δούμε ένα εύκαμπτο iPhone αποτελεί σίγουρα μια εξέλιξη που ενθουσιάζει ωστόσο καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην ξεχνάμε ότι τέτοιες πατέντες κατοχυρώνονται τόσο από την Apple όσο και από άλλες εταιρείες κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, χωρίς να σημαίνει ότι θα τις δούμε να υλοποιούνται άμεσα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα οι εταιρείες καταφεύγουν στην κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών περισσότερο για να σαμποτάρουν και να αποτρέψουν τους ανταγωνιστές τους από το να κυκλοφορήσουν μια συσκευή με μια νέα τεχνολογία, ή τουλάχιστον να αντλήσουν κάποιο οικονομικό όφελος από μια κυκλοφορία ενός ανταγωνιστή.

image

Εντυπωσιακά τα σχέδια ευκαμψίας της συσκευής, αν θα την δούμε σύντομα παραμένει ερωτηματικό

Αν ωστόσο ενδιαφέρεστε όντως για μια υπαρκτή ευλύγιστη συσκευή ίσως θα πρέπει να στρέψετε την ματιά σας κατά Βέγκας μεριά, όπου η LG παρουσίασε στην CES 2015 το G Flex 2. Το πρώτο G Flex κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013 αρχικά στην Κορέα, όπου και γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, ενώ το είδαμε και στα μέρη μας, χωρίς να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση στο αγοραστικό κοινό, λόγω (και) της αρκετά υψηλής τιμής του.

Το G Flex 2 μπορεί να παραμείνει ανέπαφο ακόμα και αν κάποιος το ποδοπατήσει ή καθίσει πάνω του, ωστόσο η συσκευή που παρουσιάζουν τα έγγραφα της ευρεσιτεχνίας της Apple ξεπερνούν ακόμα και αυτά τα παραδείγματα αντοχής και ευλυγυσίας.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ευλύγιστων τηλεφώνων σχετίζεται με την απορρόφηση των κραδασμών κατά την πτώση τους. Όπως αναφέρεται και στα έγγραφα της ευρεσιτεχνίας: «Οι εύκαμπτες, ηλεκτρονικές συσκευές μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές σε ζημιές που προκαλούνται από συγκρούσεις, όπως πτώσεις, καθώς η εύκαμπτη συσκευή μπορεί να λυγίζει ή να αλλάζει σχήμα απορροφώντας την σύγκρουση.

Η αλλαγή σχήματος της συσκευής μπορεί να αυξήσει την διάρκεια της σύγκρουσης απορροφώντας την δύναμη της πτώσης, ελαττώνοντας τις δυνάμεις που υφίστανται τα εσωτερικά μέρη της εύκαμπτης συσκευής».

Πάντως οι απανταχού φαν της Apple θα υποδέχονταν μια τέτοια συσκευή με ανοιχτές αγκάλες, καθώς το image της εταιρείας επλήγη τον περασμένο Σεπτέμβριο από το λεγόμενο “Bendgate”, όπως ονομάστηκε στον Τύπο το φαινόμενο να λυγίζει και να παραμορφώνεται το σχήμα του iPhone 6 Plus, πολλές φορές απλά εάν ο χρήστης του το τοποθετούσε συχνά μέσα σε μια στενή τσέπη του εκάστοτε κατόχου του.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *