20/05/2024

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ από Τετάρτη και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 !

0

imageΑπό τις βροχές και το χαλάζι έρχεται κύμα καύσωνα την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ το θερμόμετρο θα αγγίξει 40άρια!

Την Τρίτη θα έχουμε καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά!

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 32 βαθμούς στην Ήπειρο, από 19 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Νότια Κρήτη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ.

Αττική

Ήλιο και ζέστη θα έχουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Ευβοϊκό βόρειοι βορειοανατολικοί με ίδιες εντάσεις.

Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο. Θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα εσωτερικά την ανατολικών ηπειρωτικών περιοχών θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς κελσίου!

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ ενώ στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε σχέση με τις δυο προηγούμενες ημέρες στα δυτικά και τα βόρεια αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα!

Η πρόγνωση καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή

Ο καιρός θα γενικά αίθριος και θα μπορείτε να πάτε για μπάνιο. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε μόνο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο κυρίως στα ανατολικά.

 Πηγή: Star,gr
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *