27/04/2024

Επιμελητήριο Κορινθίας: Σεμινάρια για την εστίαση από τον σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο

0

Σεμινάρια για την εστίαση από τον σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο

Το Επιμελητήριο Κορινθίας στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει σε σεμινάρια προσανατολισμένα στην εστίαση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι ένα πρόγραμμα για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού, το οποίο θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του κλάδου άμεσα, μέσω σύγχρονων πρακτικών και εργαλείων. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και διαδραστικό, συνδυάζει τη θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση.

Πληροφορίες

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 6 ώρες (2 εκπαιδευτικές συναντήσεις των 3 ωρών)

Τρόπος Διεξαγωγής: Δια ζώσης διδασκαλία στην Αίθουσα του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων: έως 25 εκπαιδευόμενοι ανά σεμινάριο

Δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

  • Δευτέρα     01/04      18:00 – 21:00 –  «Η σημασία της σωστής κοστολογήσεως στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού και της κερδοφορίας»  (Μέρος 1ο)
  • Τρίτη           02/04      18:00 – 21:00 –  «Γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού» (Μέρος 1ο)
  • Δευτέρα     08/04      18:00 – 21:00«Η σημασία της σωστής κοστολογήσεως στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού και της κερδοφορίας» (Μέρος 2ο)
  • Τρίτη           09/04      18:00 – 21:00«Γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού» (Μέρος 2ο)

 Εισηγητής: Κωνσταντίνος Βασάλος

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος γεννήθηκε στη Σίφνο. Στην ίδια την οικογένεια του υπήρχαν μάγειροι και έτσι, από νωρίς μυήθηκε στην μυσταγωγία της μαγειρικής τέχνης. Το 1977 απεφοίτησε αριστούχος από το τμήμα μαγειρικής, της Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Αργότερα στην ίδια Σχολή δίδαξε ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Έχει εργαστεί σαν Αρχιμάγειρος σε μεγάλες μονάδες ξενοδοχείων, εστιατορίων και εταιρείες caterings αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟΣ (Κέντρο για την διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων). Είναι σύμβουλος γαστρονομίας, σε διάφορες εταιρείες. Παρουσιάζει την Ελληνική Γαστρονομία σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, στα πλαίσια Διεθνών εκθέσεων ή άλλων εκδηλώσεων…

 

Για  να εγγραφείτε στο σεμινάριο ακολουθήστε το σύνδεσμο:

https://forms.gle/2bKXdvjh3WBKcZSu5

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 & ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 18:00- 21:00μμ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα: «Η σημασία της σωστής κοστολογήσεως στα πλαίσια του υγειούς ανταγωνισμού και της κερδοφορίας».

Απευθύνεται στους εστιάτορες, στους chefs, στους f&b managers κτλ. Αφορά τους ιδιοκτήτες και τους υπεύθυνους επισιτιστικών μονάδων και γενικά όσους εμπλέκονται με την παρασκευή, διάθεση και διακίνηση προϊόντων σιτίσεως.

Εισηγητής ο έμπειρος chef Κωνσταντίνος Βασάλος.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι προαναφερόμενοι αλλά και όσοι τους ενδιαφέρει ο χώρος της εστιάσεως και θα ήθελαν να δημιουργήσουν την δική τους μονάδα και επιθυμούν μια τεκμηριωμένη γνώση πάνω στο πολύ σημαντικό θέμα της οικονομίας των επισιτιστικών μονάδων.

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 & ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024,  18:00- 21:00μμ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ με θέμα: «Γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού»

Αναμφίβολα η γαστρονομία παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων. Τους συνοδεύει σε κάθε δραστηριότητα της ζωής τους. Δίνει ποιότητα και αξία στα γιορτινά αλλά και στα καθημερινά δρώμενα. Με αυτήν την λογική, πρέπει να δούμε την γαστρονομία ως μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού. Η γαστρονομία βοηθά άμεσα την επιχείρηση που την εφαρμόζει και έμμεσα ένα σωρό άλλες ειδικότητες. Αυτά θα συζητήσουμε στην ημερίδα μας. Την ανάγκη μια άλλης οπτικής ματιάς της γαστρονομίας,  πόσο μάλλον όταν αυτή κάνει ποιοτικότερη και αποδοτικότερη την επιχείρηση μας.

Απευθύνεται σε αυτούς που θεωρούν πως είναι αναγκαία μια άλλη οπτική ματιάς προς την γαστρονομία, όταν αυτή κάνει ποιοτικότερη και αποδοτικότερη την επιχείρηση τους.

Εισηγητής ο έμπειρος chef Κωνσταντίνος Βασάλος.

Περισσότερες πληροφορίες στο 27410 24464 (927).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *