Επιβράβευση 6.000 Δημοσίων Υπαλλήλων με 20 εκατομ. έταξε ο Βορίδης στους Δελφούς

0

Ακάθεκτος συνεχίζει τις υποσχέσεις ο Μάκης Βορίδης για το περιβόητο μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο Τομέα.Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εξαγγελία που επαναλαμβάνει διαρκώς, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, τον σχεδόν ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι του Υπουργείου,.

Αυτή τη φορά, επανέλαβε την εξαγγελία στο 7οΟικονομικό Φόρουμ των Δελφών την 8η  Απριλίου.

(Το βράδυ της 23ης/2, η Κυβέρνηση διέρρευσε το περιεχόμενο σχετικών διατάξεων, που θα περιείχε το Ν/Σ του Υπ. Εσωτερικών. Μάλιστα, είχαν διαρρεύσει τις διατάξεις για τα επιπλέον χρήματα που θα έπαιρναν συγκεκριμένες κατηγορίες Υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Υπαλλήλων Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όχι απλώς υπό τη μορφή γενικόλογων περιγραφών, αλλά με τη μορφή ολόκληρων άρθρων, πλήρως νομοτεχνικά συνταγμένων.Τα επιπλέον χρήματα θα έφθαναν το 15 % του αθροίσματος του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης, με συνολικό ύψος κάθε χρονιά τα 35 εκατομμύρια. Τελικά, είχαν αυτο-αναιρεθεί, τα άρθρα εξαφανίστηκαν και το Ν/Σ ψηφίστηκε χωρίς αυτά.)

 

Αυτή τη φορά λοιπόν, στο 7οΟικονομικό Φόρουμ των Δελφών, επανήλθε στα ίδια.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών:

« Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης (…) ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Δημόσια Διοίκηση στην υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω της ταχείας επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί και σημείωσε ότι για τον σκοπό αυτό έχει συγκροτηθεί ένα σύστημα επιβράβευσης της παραγωγικότηταςτο οποίο αναμένεται να νομοθετηθεί περί τα τέλη Μαΐουτου τρέχοντος έτους και να εφαρμοστεί εν συνεχεία σε πιλοτική μορφή.

Για την εφαρμογή του συστήματος επιβράβευσης της παραγωγικότηταςέχουμε εξασφαλίσει 7,5 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιπλέον 12,5 εκατομμύριαευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία θα κατευθυνθούν στην επιβράβευση 6.000 Δημοσίων Υπαλλήλωνπου θα εργαστούν για την υλοποίηση των στόχων του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι στο ίδιο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και το νέο σύστημα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τη στοχοθεσία η οποία θα τίθεται από την ανώτερη διοικητική ιεραρχία του εκάστοτε Φορέα και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται παράλληλα πάνω σε ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διοικητική δομή, ο συντονισμός, το σύστημα επιβράβευσης, το επίπεδο στελέχωσης συνιστούν μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για το πως η χώρα μας θα επιτύχει τους στόχους του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας” κατέληξε.»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *